PR cikk | 2021.09.06. 11:11
Pohármentes versennyel vár a 14. Intersport Keszthelyi Kilométerek
Hirdetés - A keszthelyi futóversenyen profiknak és amatőröknek is kínálnak versenyszámokat: a 2,5 kilométertől a maratonig, egyéniben és váltóban, a kis és nagy gyermekek pedig a Zalai Hírlap Gyermek Futamokon indulhatnak a szeptember 19-i rendezvényen.

Egy napos lesz a futófesztivál

– Idén egy hosszú napba sűrítjük a programokat, szeptember 19-én vasárnap várjuk a sportolókat és a szurkolókat a Balaton-partra – tudtuk meg Bedő Beától, a KKM főszervezőjétől.
– A hagyományosan szombati versenyszámok közül a rövid távú futamok, a 2,5 és az 5 km vasárnap a reggeli órákban 8.30-kor kezdődnek, tízkor lesz a maraton, félmaraton és a váltók rajtja, 12.30-kor a 10,5 km. A Zalai Hírlap gyerekfutamok a nagy verseny után, délután kerülnek megrendezésre.

KKM hivatalos sajtófotó

Védik a környezetet

Az idei évtől nem lesznek műanyag poharak a frissítőállomásokon. Egy éve alapítottuk meg a magyarországi futóverseny szervezőkkel ezt a környezetvédelmi kezdeményezést, a Pohármentes Versenyeket.
Ez azt jelenti, hogy megkíméljük a környezetet az eddig versenyenként kidobott 20-30-40-50 ezer pohárnyi műanyag szeméttől.
Ezzel egy nagyfokú környezetszennyezést tudunk megszüntetni.
A vizet és az izotóniás italt a versenyzők a frissítőállomásokon maguknak töltik vagy a saját kulacsukba, vagy a verseny előtt megvásárolható, évekig használható speciális soft műanyagból készült, akár zsebbe is rakható néhány grammos pohárba.

KKM hivatalos sajtófotó

Új pályaútvonal

Az idei évben a Balaton-parton töltjük el az egész napot, a versenyközpontot is itt építjük fel a korábban megszokott Fő tér helyett.
A pályaútvonal módosítása kényszerűségből született, ezért maradunk a Balaton parton az 5,275 km-es pályánkkal.

A védettség fontos

Mivel 500 fő feletti rendezvény lesz a KKM, így a jelenlegi szabályozások értelmében a résztvevőknek vagy védettségi kártyára vagy bármilyen sportág versenyengedélyére van szüksége az induláshoz.
Akinek sem védettségi kártyája, sem versenyengedélye nincs és korábban már regisztrált, annak a nevezését áttesszük a 2022-es pünkösdi versenyre, vagy visszautaljuk a befizetett nevezési díjat.
Ezek a szabályok egy ekkora tömegrendezvény esetében most sajnos szükségesek, de örülünk egyáltalán annak, hogy két év után újból versenyt rendezhetünk, és hogy bőven túllépjük az 500 fős létszámot, mivel ennél jóval több indulónk lesz.

KKM hivatalos sajtófotó

Előnevezés

Bár a verseny napján akár még a helyszínen is lehet nevezni, a kedvezményes előnevezési határidő 2021. szeptember 12.

Az alábbi linken biztosítsd be a helyed a versenyre.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva