Péter B. Árpád / zaol.hu | 2022.03.12. 16:00
Programcunamival indítja Keszthely a szezont
775. születésnapját ünnepli a város, több mint 400 programmal várnak bennünket, gyere, mutatjuk.

Több mint négyszáz rendezvényből álló programsorozattal köszöntik Keszthely város 775. születésnapját. Az ünnepi évben a Vajda-gimnázium alapításának 250., továbbá a Georgikon létrejöttének 225. évfordulójáról is megemlékeznek.

– A három év kihagyás után visszatérő és megújuló Helikoni Ünnepségekkel, egy rendhagyó helytörténeti könyvvel, formabontó kulturális sétákkal és játékokkal, városnapi közös tortázással, valamint Charlie-koncerttel is ünnepelnek idén Keszthelyen – adott ízelítőt a jubileumi év kínálatából Nagy Bálint polgármester. A Goldmark Művelődési Központtal és a civil szervezetekkel, partnerekkel együtt azon dolgozunk, hogy egész esztendőben ünnepi hangulat legyen Keszthelyen.

Helikoni hangulat
Forrás: ZH-Archívum

 

Például a város napja ezúttal nem zárul le a pünkösdi hétvégével, hiszen helytörténeti rovatot indítanak Keszthely weboldalán, és jubileumi játékokat szerveznek a Hello Keszthely applikációban.

– A Keszthelyi Kulturális Kerekasztal által összefogott EKF-projektek 100 milliós forrásból valósulnak meg, s a támogatásból olyan „zászlóshajók” újulnak meg, mint a Helikoni Ünnepségek vagy az ikonikus Keszthely Fest, ám emellett is rengeteg újdonsággal készülnek, a partnerekkel közösen több mint 400 programot szervezünk idén – mondta Kovács Szabolcs polgármesteri turisztikai tanácsadó.

Fényfestés a gimnázium épületén
Fotó: Mihály Szilvia

 

Az év első jelentősebb eseménye a Helikoni Ünnepség lesz április közepén. Erre több mint száz iskola kétezer diákja jelentkezett. A város születésnapja apropóján az eddigieknél is jobban bevonják a helyi közösségeket, művészeti csoportokat, amelyek külön színpadot kapnak a bemutatkozásra. A versengést 20 művészeti kategóriában, hat helyszínen tartják, sorolta Szálinger Balázs József Attila-díjas költő, az „Irodalmi alkotás” kategóriafelelőse.

A Helikon óriásbetűit festik a diákok az archív képen, a Helikon Ünnepségeken
Fotó: Zalai Hírlap

A jubileumi évben a VSZK mellett közösségi teret alakítanak ki okospaddal, térbútorokkal, interaktív információs pontokkal, és szeretnék a város kulturális értékeit minél szélesebb körben megismertetni; olykor akár meghökkentő helyszíneken, figyelemfelkeltő projektekkel is.

Forrás: zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva