likebalaton.hu | 2018.08.22. 20:42
Sokat tettek a közbiztonságért a keszthelyi fiatalok
Hét héten át működött az önkormányzat finanszírozásával és a rendőrség szakmai irányításával a keszthelyi bűnmegelőzési iroda, ahol összesen 28 középiskolás dolgozott.

Járták a strandot és környékét, a város frekventált területeit, bűnmegelőzési tanácsokat tartalmazó szórólapokat osztogattak és segítették a turistákat is turisztikai információkkal.

A szezonban működött Bűnmegelőzési Iroda keddi zárásán Ruzsics Ferenc polgármester mondott köszönetet az eddig ott dolgozó diákoknak, reményét fejezve ki, hogy közülük sokan majd jövő nyáron is részt vesznek a munkában. Mint fogalmazott, a fiataloknak is köszönhető, hogy Keszthely példaképpé válhatott a Balaton-parti városok között, hiszen kevés olyan bűncselekmény történt, ami a turizmushoz köthető. Érdeklődésünkre erről szólt a keszthelyi rendőrkapitány is.

Ruzsics Ferenc és dr. Horváth István, mellettük a Bűnmegelőzési Iroda ifjú munkatársai és (jobb oldalon) vezetőjük Dömötör Roland; Fotó: Keszey Ágnes

– Keszthely strandja az egyik legbiztonságosabbnak mutatkozott a nyári idegenforgalmi szezonban. Az elején aggasztó volt, mert egy alkalmi lopással kezdődött, de az iroda napi nyitva tartásán túl, késő este. A nyomozók megoldották az esetet. A középiskolások, akik nekünk segítettek, a nyár folyamán bűnmegelőzési tevékenységet hajtottak végre, tájékoztatták az embereket. Úgy tűnik számunkra, hogy nagyon sikeresen – összegzett dr. Horváth István.

A rendőrkapitány kihangsúlyozta: azokon a településeken, ahol bűnmegelőzési iroda működik, ott csupán néhány olyan jellegű bűncselekmény történik, melynek megelőzéséért dolgoznak a fiatalok.

Forrás: zaol.hu, Keszey Ágnes

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva