likeBalaton.hu | 2024.02.05. 08:00
Strand és korzó lesz a focipályából Keszthelyen – látványterv
Jelenleg a Területi Operatív Programban 8,7 milliárd értékben létrejövő beruházás terveinek engedélyeztetése zajlik. A lakosság véleményére is kíváncsiak.

– A most bemutatott engedélyes tervek gyakorlatilag a parti focipálya területét érintik,

de a zöldterületének jelentős részének megtartásával, 8,1%-os beépítettségi aránnyal

– tájékoztatott Manninger Jenő, Keszthely polgármestere.

Mint írta, a focipálya egy része zöldterületként a strandhoz lesz csatolva, a közepén egy látványos korzóval, és mellette sok üvegfelülettel rendelkező vendéglátóhelyekkel, épületekkel, melyek tavasszal és ősszel is alkalmasak lesznek a szabadidő eltöltésére.

A tervekről korábban már zajlott társadalmi és tervezői egyeztetés. Az Országos Építészeti Tervtanács is többször megvitatta és jóváhagyta az Arker tervezőiroda terveit, sőt országos viszonylatban kiemelkedő színvonalú alkotásnak értékelték azokat. A most bemutatott terv, a képek és videók az engedélyezett tervek,

azonban van még lehetőség kisebb változtatásokra.

Nézd meg a keszthelyi látványtervet

A vendéglátóhelyeknek két bejáratuk lesz, egy a strand felől, egy pedig a korzó felől. Az első ütem várhatóan 1,5 milliárd forintból valósul meg – tudósít a keszthelytv.hu.

A tervek között szerepel egy szökőkút kialakítása, ahonnan sétányokon érhető el a parkoló, az új korzó, illetve a strandbejárat. Ez utóbbit is áthelyezik, és jóval impozánsabb lesz a jelenleginél.

A kétszintes büféépületeket úgy tervezték, hogy azok Keszthely történelmi múltjára emlékeztessék a látogatókat,

ugyanakkor modern, minden igényt kielégítő egységek legyenek. Amennyiben az idén elkészülnek a kiviteli tervek, úgy a jövő év elején kiírják a közbeszerzési pályázatot. Ez azt jelenti, hogy akár már 2025 őszén elkezdődhet az építkezés. A jelenlegi tervek a Balaton-part fejlesztésének első ütemét tartalmazzák, a későbbiekben rendezvény- és szaunaházzal is bővül a beruházás.

Nyitókép: Facebook/Manninger Jenő

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva