2019.06.11. 17:00
Szuper hangulat volt a Keszthelyi Kilométereken
A nagy meleg kissé megviselte ugyan a futókat és az őket kísérő barátokat, családtagokat (és persze a rendezőgárdát is), azonban így is teljes sikerrel ért véget a 12. Intersport Keszthelyi Kilométerek futófesztivál.

Keszthely immár visszatérő pünkösdi eseménye új részvételi rekordot hozott (végleges számot a rendezők későbbre ígértek) és a megszokott remek szervezés mellett zajlottak a futamok. A viadal már szombaton elkezdődött a Zalai Hírlap gyermekfutamokkal és mint Bedő Beáta főszervező örömmel újságolta, ebben is új csúcs született, hiszen 800 gyerkőc vett részt a futamokon. Vasárnap pedig már a fő verseny következhetett. Méghozzá gyönyörű nyári napsütésben és melegben, de nyár van ( végre!) úgyhogy nem is lehetett volna szebb időt kívánni e versenynek.

Ismét rengetegen vágtak neki a távoknak (2,5 km, 10,5 km, félmaraton, maraton) az útvonal pedig Keszthely legszebb részein haladt át. Mint Bedő Beáta elmondta, bejött az új útvonal, hiszen több ligetes részt választottak a nyomvonalakon, az árnyék a hőségben pont jól jött az indulóknak. A viadal végén Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere és Bedő Beáta, a KKM fő szervezője adta át a díjakat a dobogósoknak.

A férfiaknál a leghosszabb távot, a maratont Németh János teljesítette a leggyorsabban, aki 2:40:39 órás eredménnyel győzött. A nőknél Szekeres Anna győzött 3:23:36-os idővel.

A félmaratont a férfiaknál Horváth György nyerte 1:09:30 órás idővel, a nőknél Szabó Tünde végzett az élen 1:18:45 órás idővel.

Forrás: zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva