likeBalaton.hu | 2021.12.01. 08:38
Tarolt a vírus
A keszthelyi madárpark teljes állományát, 380 gyönyörű madarat kellett elpusztítani a madárinfluenza továbbterjedésének veszélye miatt. A Madárpark és a kastély vezetőségét és munkatársait is sokkolta az eset.

– Szomorú hírt kell közölnünk veletek – olvastuk megdöbbenve a keszthelyi Festetics-kastély kertjében található Madárpark közösségi oldalán.
– Sajnos Madárparkunk kis lakói is áldozatul estek az országos madárinfluenza (H5N1) járványnak. Most egy időre bezárjuk a Pálmaház és Madárpark kapuit, hogy a szükséges óvintézkedéseket elvégezzük, de jövőre remélhetőleg már újra fiókáktól lesz hangos a madárparkunk.

A hírt a NÉBIH így magyarázta.
“A keszthelyi Festetics-kastély elkerített madárparkjában is megjelent a madárinfluenza. Az állategészségügyi szakemberek a betegség továbbterjedésének megakadályozása érdekében a mintegy 380 fogságban tartott vadmadárból álló állomány felszámolását haladéktalanul megkezdték.

A keszthelyi Festetics-kastély madárparkjának dolgozói az állatok váratlan elhullására lettek figyelmesek. Egy nap alatt nyolc, majd további négy madár hullott el előzetes tünetek nélkül. A mintákból a Nébih laboratóriuma mindegyik esetben a madárinfluenza vírus H5N1 altípusának jelenlétét igazolta.”

Néhány hete jártunk a parkban, ezekkel a képekkel emlékezzünk a madarakra:

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva