2019.04.07. 06:00
Titokzatos magánszemély fizette a madárgyűrűzők új kilátóját
Felavatták a a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) zalai csoportja által üzemeltetett Balaton-parti madárgyűrűző bázis új büszkeségét, egy kilátót.

Akik jártak már a helyszínen, nem vesznek észre sok változást, ugyanezen a helyen ugyanis eddig is állt egy kilátó, mely azonban az évek során tönkrement. A legutóbbi időkben már le is zárták, pótlását pedig – a civil szervezet hagyományaihoz illőn – adakozásból és társadalmi munkával sikerült megoldani. Az építést önkéntesek végezték, a költségeket pedig egy magánszemély állta.

A kilátót Bukor Zoltán, az MME országos elnökségének tagja avatta
fel Fotó: Darázsi Zsolt

– A Budapesten élő Papp Istvánról van szó, aki nagyon keveset árult el magáról – mesélte Darázsi Zsolt, az MME zalai titkára. – Annyit tudunk, hogy sokat kirándul, szereti a kilátókat, és amikor hozzánk elvetődött, sajnálta, hogy nincs honnan körülnézni. A végeredmény pedig annyira elnyerte tetszését, hogy a nyáron még tető építését, valamint egy további állagmegóvó festést is finanszírozni fog.

A kilátó egyébként hasonló magasságú, mint elődje volt, lépcsője azonban sokkal kényelmesebb és a teraszán is többen férnek el.

Forrás: zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva