Mihály Szilvia | 2019.02.07. 15:00
Tömény erotika a keszthelyi panoptikumban
Prűdek, nyárspolgárok és széplelkűek, valamint 18 éven aluliak ne olvassák tovább a cikket, és ne nézzék meg a keszthelyi reneszánsz erotikus panoptikumot sem!

Életnagyságú viaszfigurák és középkori metszetek, domborművek tárják elénk a csupasz valóságot, az ódon keszthelyi pincében berendezett tárlaton szexuális jeleneteket láthatunk.

Újra hangsúlyozom, ahogy a kiállítás üzemeltetői is figyelmeztetik a látogatót erre, aki nem szeretné látni, hogyan és mivel okoztak egymásnak örömet a régmúltban az emberek, hagyja ki ezt a 15-20 perces múzeumlátogatást.

Aki viszont nyitott személyiség és nem botránkozik meg a meztelenségen, az nézze meg ezt a különleges tárlatot. Meztelenség nincs is minden esetben, sőt, többnyire abroncsos szoknyájú hölgyek és ingbe öltöztetett urak a jelenetek szereplői, csak néhány testrész csupasz. De azok nagyon. Bill Clinton és Monica szinte teljesen fel van öltöztetve.

Ez a különleges kiállítás, a reneszánsz erotikus irodalmat szolgáló könyvillusztrációk felhasználásával jött létre. Az evilági élvezetek az irodalmi és képzőművészeti alkotásokban is gyakran megjelennek, teljesen természetes, hogy egy-egy jelenetben kettőnél többen is szerepelnek. Ez a Dekameront olvasva talán nem annyira meghökkentő, mint itt, ahol szó szerint a szemünk előtt, karnyújtásnyira játszódnak a pajzán históriák.

Fotó: Mihály Szilvia

Boccaccio ledér asszonyai még a csilláron is lógnak, hogy örömet okozzanak kedvesüknek, ebben még egy szolgáló is a segítségükre van, aki kötelekkel igazítja a szükséges testrészeket jobbra-balra, netán előre vagy hátra.

Az ókori Egyiptom hölgyeményeinek is szolgáló segített az örömök csúcsrajáratásában, maradjunk annyiban, hogy egy madárpihékkel és tollakkal sűrűn tűzdelt kereket forgatott az úrnő lábai között.

Néhány tárgyra nézve nekem a középkori kínzómúzeum is eszembe jutott, mától sokkal több dimenzióban tudom értelmezni a karóba húzás fogalmát.

A két tucatnyi viaszfigurát több mint 3 év alatt készítették el a Képzőművészeti Egyetem szobrászművész hallgatói. A világon egyedülálló kiállítás merész naturalizmusával az amszterdami és a prágai múzeummal szemben is többet mutat.

A korábban Badacsonyban bemutatott keszthelyi tárlat a látogatók szerint valóságos erotikus csemege. Aki kedveli a huncutságot és a hedonista élvezeteket, az nem fog csalódni.

Készítette: Mihály Szilvia

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva