sonline.hu | 2020.10.30. 12:00
Történelmi kalandjátékkal várja látogatóit a Balatoni Múzeum
Megújult fogadótérben és új élményelemmel várják a látogatókat Keszthelyen, a Balatoni Múzeumban, az interaktív kalandjátékban a Festetics család élettörténetét ismerhetik meg a résztvevők.

A szabadulószobában játszódó időutazás a második világháború végnapjaiba repíti vissza a játékosokat: egy romos állapotba került kastélyszobában kell megkeresniük a Festetics család elveszett nemesi oklevelét – mondta el Németh Péter megbízott igazgató.

Hozzáfűzte: a kalandjáték forgatókönyvét történész írta, a negyven négyzetméteres játéktérben korabeli, valósághű környezetet alakítottak ki. A szabadulószobát a múzeum munkatársai játékvezetőként tesztelték, a meghívott diák- és felnőttcsapatok pedig rendkívüli élményről számoltak be.

A játékosoknak nem kell alapismeretekkel rendelkezniük, hiszen logikus gondolkozással, ügyességgel és csapatmunkával meg lehet oldani a furfangos, egymásra épülő feladatokat, így sorra kinyílnak majd az ajtók, ládák, lakatok. Az összeillesztett térképdarabok, talált tárgyak segítségével a játékosok bejuthatnak a könyvtárszobába, ahol olyan tárgyakra – képre, könyvre, szoborra, földgömbre – bukkannak, melyek a játékban kiemelt funkciót kapnak – ismertette a részleteket Németh Péter.

A játékidő 60 perc, a kamerával, mikrofonnal kiépített térben a játékvezetők figyelemmel kísérik a csapatokat, szükség esetén segítséget nyújtanak, de ezt úgy teszik meg, hogy mindenki számára sikerélménnyel fejeződhessen be a játék – fogalmazott Németh Péter.

A csapatok lépésről lépésre jutnak el a célig, a nemesi oklevél megtalálásáig. Az élményszerű játékban egyre több ismeretet szereznek a Festetics család, valamint a kastély építésének történetéről.

Beszámolt arról is, hogy a múzeum honlapja folyamatos fejlesztés alatt áll, az interaktív kalandjátékkal kapcsolatos információkat november másodikától teszik közzé. A szabadulószobába az előzetesen regisztrált játékosok léphetnek be, a középiskolásoktól kezdve egészen az idősebb korosztályig. Legkevesebb két, legfeljebb hét tagból álló csapatok jelentkezését várják, ugyanis a feladványok csapatmunkára épülnek, és a feladatmegosztással a játékosok időt nyerhetnek.
A Festetics-örökséget bemutató beruházásra a keszthelyi önkormányzat nyert európai uniós pályázati forrást, melyből mintegy 50 millió forintot a múzeumi infrastruktúra fejlesztésére és a szabadulószoba kialakítására fordítottak.

Olvass tovább a Festetics családról! Van itt minden, pénz, szerelem, árulás, megcsalás…

Forrás: sonline.hu
Nyitókép: zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva