2018.11.22. 15:00
Tűzifából épül a giga méretű adventi koszorú Keszthelyen
Különleges adventi koszorú lesz az ünnepi háttér Keszthely Fő terén! A Lelkünk melege programmal a jótékonysági akcióra hívják fel az itt lakók és a turisták figyelmét.

Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere egyedülálló ötletet indított útjára. Kezdeményezésére Keszthely Fő terén, a plébániatemplom előtt hatalmas adventi koszorú épül tűzifából, eddig példa nélküli módon. A tizenkét méter átmérőjű építmény lesz a helyi adventi ünnepségsorozat fő színtere, de ennél jóval nagyobb jelentőséggel bír.

-A keresztényi szeretet megnyilvánulásaként a koszorú alapanyagául szolgáló tűzifát januárban a rászoruló embertársaink között osztjuk majd szét – mondta a polgármester.

– A Bakonyerdő Zrt. 50 m3 fát, a keszthelyi adventi koszorú megépítéséhez szükséges mennyiség felét biztosította. Dr. Márfi Gyula veszprémi érsek elvállalta az akció fővédnökségét, és már az előzetes egyeztetések során nagyon sokan csatlakoztak hozzám, áldoztak szabadidejükből, hogy segítségükkel az építés elindulhasson. Bízom tehát benne, hogy a kezdeményezés szélesebb körben is nyitott fülekre, nyitott szívekre talál majd-hangsúlyozta Ruzsics Ferenc.

A szervezők tisztelettel fogadnak anonim adományokat, ám szívesen veszik azok csatlakozását is, akik a nyilvánosság előtt nevüket vállalva, a szervezőkkel közösen fellépve szeretnék kifejezni egyetértésüket az ügy mellett. Az összegyűlt pénzadományokból pedig – a keszthelyi építés után fennmaradó összeget – karitatív szervezeteknek ajánlják fel azzal a céllal, hogy szintén tüzelővel támogassák majd azokat, akik önerőből ezt nem tudják előteremteni.

A felajánlások összegét a Szent Erzsébet Jótékonysági Alapítvány e célra elkülönített, 14100347-90145249-04000004 számú számlájára várják.

Az adventi időszakban csütörtöktől vasárnapig várják a vendégeket színes kézműves vásárral és ünnepi műsorokkal Keszthelyen.

Forrás: zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva