Mihály Szilvia | 2022.04.23. 16:00
Újra lobog a Helikon láng Keszthelyen
Művészeti versenyek és fesztiválhangulat vár rátok a város több pontján.

Négy év kihagyás után újra fellobbant a Helikon lángja, és Keszthelyen zajlik a dunántúli középiskolások kulturális versenye. Hat helyszínen, húsz művészeti kategóriában láthatunk előadásokat. A 102 iskola tanulóira a zsűri előtt bemutatott versenyszámok előtt, után számos program vár a városban. Az ideérkező 2150 fiatal többsége első alkalommal vesz részt az ünnepségeken.

Többezer diák érkezett Keszthelyre
Fotó: Mészáros Annarózsa

 

I. Festetics György a kastély és az általa alapított Georgikon mellett a kultúra és a művészet támogatását is fontosnak tartotta. Berzsenyi Dániellel összefogva 1817-ben indította útjára a magyar Helikont, amely inspirálóan hatott a későbbi korok művészeire is, a helikoni játékok a Dunántúl szinte egyedülálló művészeti seregszemléje lett.

Táncház a Fő téren
Fotó: Mészáros Annarózsa

 

Olvass el mindent a kétszáz éves fesztivál múltjáról.

– A Helikonon részt venni rangot jelent a fiataloknak, hiszen neves zsűri bírálja el tudásukat. Aki egyszer megérzi a helikoni varázslatot, az mindig szívesen, nosztalgiával emlékszik vissza a fellépésre s a versenyen kívüli programokra, a város hangulatára is – mondta Siszler Katalin, az Újkori Középiskolás Helikoni Ünnepségek Alapítvány kuratóriumának elnöke a megnyitón.

Nézd meg az első napon készített képeinket:

 

Kattints, milyen programok várnak rád.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva