likeBalaton.hu | 2022.04.18. 08:00
Újra pörög a keszthelyi óriáskerék
Húsvéttól újra a magasba emelkedhetsz, és a lassan pörgő, 50 méter magas óriáskerékről is megcsodálhatod a Balatont és a várost.

A 15 emeletes ház magasságú turisztikai attrakció már harmadik éve várja a móló és a Balaton Szálló közötti területen a vendégeket. A 30 gondolával rendelkező óriáskeréken egyszerre 180 fő pöröghet, idén már a húsvéti hétvégén is tudsz gyönyörködni Keszthely és a Nyugat-Balaton panorámájában. A 26 elefánt súlyát kitevő szerkezet a turisták kedvelt célpontja.

Azt tudtad, hogy már a XVII. században léteztek óriáskerekek Törökországban? Olvass el mindent a hatalmas monstrum történetéről.

Fotó: Mihály Szilvia

 

– Az elmúlt két év már bebizonyította, hogy a keszthelyi óriáskerék komoly turisztikai vonzerővel bír, a Balaton-part népszerű látványosságává vált, s a városba látogató turisták, a rendezvényekre érkező érdeklődők, és a térségben élők számára is jó programot és szép élményeket nyújt – közölte Nagy Bálint, Keszthely polgármestere.

A húsvéti hosszú hétvégén szombattól 10 és 22 óra között vehető igénybe a keszthelyi óriáskerék, áprilisban ezután hétvégenként, májustól várhatóan minden nap forog a kerék. Akár családi, akár romantikus programnak is ideális a három körös utazás. Te mikor jössz?

Képzeld, tavaly egy tűzoltó a keréken kérte meg kedvese kezét.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva