Mihály Szilvia | 2021.07.03. 11:00
Újra zenével telt meg a keszthelyi belváros
Egy év kihagyás után újra dallamok kavalkádja tölti meg a történelmi belvárost, mediterrán hangulat, fények, illatok, ízek várnak július első hétvégéjén Keszthelyen.

Strandolás után irány a belváros, délután öttől várnak rád a gasztronómiai kalandok, a játszóház és a koncertek. A nyitónapon is szép számmal érkeztek vendégek a fesztiválra, ahol végre felszabadultan koccinthattak, táncolhattak az emberek. A hetedik KeszthelyFest az egész család számára kínál programokat, önfeledt szórakozást.

Fényfestés a gimnázium épületén
Fotó: Mihály Szilvia

– Egy éve várunk erre – mondta több fellépő is, akiknek az online koncertek után közönség előtt játszani szó szerint örömzenélés volt. Több színpadon játszottak a zenészek, a helyi és környékbeli zenekarok mellett a Group’n’Swing zenekar is fellépett, szombaton és vasárnap érkezik Dallos Bogi, Rácz Gergő és a Szabó Balázs Bandája is. Jazz, akusztikus duók és utcazenészek is várnak.

Több színpadon játszottak a zenészek
Fotó: Mészáros Annarózsa

Jó és biztonságos

– Nagyon izgalmas látni, hogy bő egy év kihagyás után újra élettel telt meg a keszthelyi belváros – mondta Osvald Bálint, a KeszthelyFest főszervezője. – Nagyon komoly előkészítési munkák után jött létre az idei rendezvény, a legfontosabb változás, hogy a színpadok egy része, ahol nagyobb létszámú nézősereg várható, zárt udvarokba került, és oda csak védettségi igazolvánnyal lehet belépni. A belváros többi részén és a Fő téren kitelepülések vannak, ételt-italt bárki fogyaszthat, átérezheti a fesztivál hangulatát. A Fő téri nagyszínpad helyett idén itt Food truckok és padok, asztalok várják a vendégeket.

Játszóház és gyerekprogramok az Amazon Udvarban
Fotó: Mészáros Annarózsa

A helyi és környékbeli kézműveseket a keszthelyi és a hévízi piac szervezők delegálták. A borászok ugyan kisebb létszámmal jelentek meg a szokásosnál, de így is elég sok borvidék borait tudjuk bemutatni.

Mi készül?
Fotó: Mészáros Annarózsa

Teljes értékű rendezvényeket ezen a nyáron még nem tudunk szervezni, de úgy gondolom, ezen a hétvégén felhőtlen szórakozási lehetőséget nyújtunk, biztonságosan és önfeledten tudnak kikapcsolódni a Keszthelyre érkező vendégek.

Benépesült a belváros
Fotó: Mészáros Annarózsa

A belváros péntek este nyolc óra körül megtelt, a koncertekre a beléptetés zökkenőmentesen és gyorsan zajlott, a kezükben boros pohárral sétáló és a színpadok előtt táncoló emberek látványa felszabadult, nyári hangulatot varázsolt Keszthelyre.

Nézd meg a képeinket:

Járványügyi szabályok

A Vajda udvart, a Goldmark Károly Művelődési Központ udvarát és az Amazon Ház Látogatóközpont programjait kizárólag védettségi igazolvánnyal (kártya vagy applikáció) rendelkezők látogathatják, illetve 18 év alattiak csak védett személy kíséretében léphetnek be ezekre a rendezvényhelyszínekre.

Valamennyi program díjmentesen látogatható.

Kattints ide a részletes programleírásért!

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva