likeBalaton.hu | 2022.09.05. 10:00
Veterán autó szépségverseny a Festetics-kastélyban
Elegancia, nagy múltú márkák, gyönyörű formák, ez a Concours d`Elegance veterán autó szépségverseny Keszthelyen a Festetics-kastély parkjában.

Veterán autó szépségverseny

2022-ben első alkalommal került megrendezésre a Festetics Concours d’Elegance – Veterán autó szépségverseny és veteránjármű találkozó a Helikon Kastélymúzeum területén. A regisztrált kiállítók a hazai gyűjtők legszebb darabjait hozták el ez alkalomból Keszthelyre.
Igazi indián nyár várta látogatókat, akik a barokk kastély parkjában járhatták körbe az autócsodákat. A napsütés nemcsak a vendégeknek kedvezett, hanem a kiállított autócsodáknak is, hiszen gazdáik úgy vigyáznak rájuk, mint az ékszerekre. Van, akinél esőponyva is volt, nehogy megázzon kedvence, hiszen az eső, a szél károsíthatja a csillogó karosszériát.

Fotó: Mészáros Annarózsa

A veterán autó szépségverseny legjei

Itt volt az az 1930-as évekből származó BMW versenyautó, mellyel egykoron Festetics Ernő versenyzett. A legidősebb autó egy 1914-ből származó Ford T autó melyet Galamb József egykori tervei alapján építették Amerikában. Ez volt az első szalagsoron épített autó a világon. Ha most nem jársz erre, ezt az autót a kastély állandó kiállításán bármikor meg tudod nézni.

veterán autó szépségverseny

Fotó: Mészáros Annarózsa

 

Figyelemre méltó a Jaguár kollekció is, melyek az ötvenes-, hatvanas-, és hetvenes években az angol arisztokrácia kedvencei voltak.
A veterán motorkerékpárok sem hiányozhatnak a rendezvényről, hiszen a II. világháború előtti világ gyönyörű darabjai, gyűjtők féltve őrzött kincsei. A híres német BMW, Zündapp és NSU gyár nagy teljesítményű motorjait is megcsodálhatták a látogatók. A kiállításon volt egy 1926-ból származó Harley Davidson is.

Fotó: Mészáros Annarózsa

 

Tömegközlekedéssel is eljuthatsz Keszthelyre! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

Nézd meg képeinket!

 

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva