likeBalaton.hu | 2021.08.03. 09:00
Világok hangja koncertre várnak Keszthelyen
Ingyenes szabadtéri komolyzenei koncerttel csábítják a vendégeket a Balaton-partra. A népzenét dzsesszel, klasszikus zenével, könnyűzenei műfajokkal ötvözik, fergeteges hangulat várható.

Világok hangja címmel szerdán Keszthelyen, a Balaton-parton, csütörtökön pedig a zalaegerszegi Városi Hangverseny- és Kiállítóterem előtti parkolóban tartanak ingyenes szabadtéri hangversenyt.

– A koncerteken fellép a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar, Szirtes Edina Mókus és a Szirtes Folk Band, a zalai megyeszékhelyen Rátóti Zoltán színművész előadásában prózai művek hangzanak majd el – mondta el az MTI-nek Tóth László, a hangverseny- és kiállítóterem intézményegység-vezetője.

A hangversenyeken Sándor János karmester vezényletével Szirtes Edina szerzeményeit adják elő: a klasszikus alapokon nyugvó, világzenei, népzenei, dzsesszes művek elsősorban versmegzenésítések.

A koncert a Balaton-parti városban a 29. Zalai Borcégér – Keszthelyi Borünnep elnevezésű rendezvény egyik előadása lesz, míg a zalaegerszegi hangverseny a nyár elején indított Térzene programsorozat része.
Az ingyenes szabadtéri előadásokon a klasszikus zenei műfajokat szeretnék népszerűsíteni, a tereken, a fesztiválokon ugyanis azokhoz az emberekhez is el tudnak jutni, akik kevésbé tartoznak a hangversenytermek közönségéhez.
A Világok hangja cím abból ered, hogy a népzenét különböző stílusokkal – dzsesszel, klasszikus zenével, könnyűzenei műfajokkal – ötvözik.
A különböző kultúrák hangjainak ötvözése közelebb hozhatja a népzenét a mai kor emberéhez.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva