A Festeticsek és Keszthely fényben és árnyékban - városi séta
Helyszín Keszthely, Kastély utca 1
Időpont
Ezen a sétán a főnemesi Festetics család nyolc generációjának hétköznapjai elevenednek meg a Festetics-kastély déli kapujától induló sétán.

Az utcákat járva a 18-20. századi történetek bemutatják a grófi, majd később hercegi család kevésbé ismert arcát és máig ható jelenlétét. A történetek során az érdeklődők megismerhetik többek között egy 18. századi bábmester küzdelmét a tisztaság jegyében, azt, hogy milyen volt a Gundelben 1936 februárjában, Festetics III. György hercegnek felszolgált uborkasaláta és ez hogyan változtatta meg egy fiatal nő életét, és hogyan segített a herceg a magyar szépségkirálynőnek 1929-ben Monacóban. Sorra vesszük többek között, hogy mi került a Festeticsek asztalára esküvő vagy éppen temetés alkalmából, milyen filmeket láttak a hercegi család tagjai 1915 januárjának első vasárnapján, hová jártak vásárolni és hogyan ünnepelték a család méltán híres versenylovai győzelmeiket.

Azt is kiderül, hogy milyen érettségi tételeket kellett megoldani III. Györgynek 1900-ban az érettségije során és milyen háborús ütközetekben vettek részt a Festetics család tagjai abban a több mint 200 évben, amíg Keszthely volt az otthonuk.

A séta indulási pontja a kastély déli kapuja, a Kastély utca felől. A városi sétejegy ára: 1800 Ft (26 év alattiaknak és 62 év felettieknek 900 Ft.) Sétajegyek válthatók a Helikon kastély pénztáraiban. Várunk minden érdeklődőt sok szeretettel!

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva