"A gyepek titkai" fotópályázat vándorkiállítás
Helyszín Keszthely, Tőzegtelep 5
Időpont
A Grassland-HU LIFE IP által meghirdetett, "A gyepek titkai" fotópályázat vándorkiállítás 2021. július 1-től július 31-ig a Kis-Balaton Látogatóközpontban lesz látható

 

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szeretettel várja az érdeklődőket 2021. július 1-31. között a Kis-Balaton Látogatóközpontban megrendezésre kerülő „A gyepek titkai” fotópályázat vándorkiállításra.

A fotópályázat célja a gyepes élőhelyek értékeinek, jellemző növényfajainak bemutatása, népszerűsítése, és ezen keresztül a figyelem felhívása védelmük, illetve megőrzésük fontosságára.

A mérsékelt övi gyepek a leginkább veszélyeztetett, de a legkevésbé védett élőhelytípusok a világon. Kevesen tudják, hogy fajgazdagságuk, biológiai sokféleségük a trópusi esőerdőkével vetekszik.

Hazánk első természetvédelmi LIFE integrált projektje, a GRASSLAND-HU azt a célt tűzte ki, hogy a gyepes élőhelyek és az ezekhez kötődő fajok természetvédelmi helyzetét javítsa, és hosszú távon megőrizze.

A GRASSLAND-HU keretében a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és a projektben résztvevő nemzeti park igazgatóságok és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara hagyományteremtő szándékkal fotópályázatot hirdettek. A pályázatra 149 alkotó több mint 600 fényképpel nevezett.

A beérkezett pályaművek közül választotta ki a héttagú zsűri a legjobb harmincat, valamint az első három helyezettet. Ezekből állt össze az országjáró vándorkiállítás anyaga, amely 2021. július 1-től július 31-ig a Kis-Balaton Látogatóközpontban lesz látható.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva