Az Eckhardt Quartet koncertje
Helyszín Keszthely, Kastély utca 1
Időpont
A quartet a világ tíz legjobb szimfonikus zenekara közé rendre beválogatott Budapesti Fesztiválzenekar egyik titka, hogy lehetőséget teremt a tagjai számára, hogy kamarazenészként is hódoljanak szenvedélyüknek, a muzsikának. A Klassz a pARTon! fesztivál résztvevői

Így jött létre az Eckhardt Quartet, amelynek tagjai a zenekar művészei: Eckhardt Violetta, Bujtor Balázs, Sípos Gábor és Sovány Rita. A fesztivál rendszeres fellépői két Mozart-mű mellett Schubert Rosamunde-vonósnégyesét játsszák, amelyben a zeneszerző egyik saját dalát idézve felteszi a kérdést: „Gyönyörű világ, hol vagy?” Az Eckhardt Quartet játékát hallgatva a válasz egyértelműnek tűnik: magában a muzsikában.

Vendég: Pivon Gabriella fuvolaművésznő, aki 1992 óta a Budapesti Fesztiválzenekar állandó tagja, amelynek közönsége a zenekari repertoár emlékezetes fuvolaszólamairól ismerheti. De rendszeres fellépője kamarazenekari koncerteknek is, olyan művészekkel muzsikált együtt, mint Heinz Holliger, Vigh Andrea, Várjon Dénes. Nemcsak a modern, hanem a barokk fuvolát is rendszeresen kézbe veszi, hiszen a változatosság mellett ugyanaz motiválja, ami együttesének többi tagját: a zene örömének mély átélése a lehető legnagyobb technikai felkészültséggel és precizitással.

(Helyszín: Helikon Kastélymúzeum, Tükörterem)

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva