Festői világok - kiállításmegnyitó
Helyszín Keszthely, Múzeum utca 2
Időpont
A fantáziában gazdag, rendkívül igényes alkotások Vallon B. Marcelle derűs világnézetéről árulkodnak, s rajtuk keresztül feltárulnak előttünk az akvarellben, mint festői technikában rejlő határtalan lehetőségek is. 

Vallon Basilides Marcelle műveit egyéni és csoportos kiállításokon Magyarországon, Svájcban, Hollandiában, Ukrajnában és Szlovákiában is láthatta már a közönség. Jelen tárlaton mintegy nyolcvan kép segítségével ismerhetik meg a látogatók a művésznő szimbolikus világait.

A művészről

Vallon Basilides Marcelle a francia nyelvű Svájcban született 1938-ban. 1957-ben szerez festő-keramikusi diplomát a Svájci Keramikus Főiskolán. 1995-től, miután felnevelt három gyereket, festőkurzusokat látogat, főként Pierre Becknél, a híres svájci akvarellfestőnél. 1999-ben telepedik le Magyarországon, a Balaton közelében festőművész férjével, Basilides Bálint Gézával. Tagja a Mednyánszky Társaságnak, részt vett a cserszegtomaji Nemzetközi Szabad Művészet Alkotótáborban. Akvarellfestés oktatásával is foglalkozott.

A megnyitó programja:

Rövid előadást tart az akvarellről: Dr. Kostyál László, művészettörténész
A művésznőt és munkáját bemutatja: Dr. Feledy Balázs, művészeti író
A kiállítást megnyitja: Peter Burkhard, Svájc nagykövete
Közreműködők:
Banai Sára operaénekes, valamint zongorán Katona Anikó, a Magyar Állami Operaház korrepetitora

A kiállítás 2018. december 10-ig tekinthető meg.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva