Fülesbagoly Tehetésgkutató
Helyszín Keszthely,
Időpont 2024. aug. 3. 15:00 - 22:00

Számtalan újítással rendezik meg az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatot, és minden eddiginél nagyobb nyereményeső hullik a döntős zenekarokra. A könnyűzenei versenyt ezúttal is Debrecenben, Martonvásáron, Budapesten és Keszthelyen rendezik meg.

Keszthelyen a szervezők és a város idén először átadja a Keszthely Zenei Díjat. A legjobbak tíz fesztiválon, köztük a Szigeten, a SZIN-en, a Campuson és a Művészetek Völgyében léphetnek fel. Díjat ajánlott fel többek közt a MOME Media Design szak, a Bagossy Brothers Company, valamint a Petőfi Rádió és TV is. A produkciókat a magyar zeneipar neves szaktekintélyei zsűrizik.

Fotó: Fülesbagoly Tehetségkutató

A keszthelyi állomás augusztus 3-án a Zenepavilon színpadán lesz

A Fülesbagoly Tehetségkutatók sorát a debreceni kezdi. Május 5-én a Nagyerdei Víztorony kerthelyiségében lesz az első döntő. Ezt követi a budapesti június 9-én a Kobuci Kertben, a keszthelyi augusztus 3-án a Zenepavilon színpadán, majd a martonvásári szeptember 15-én. A tehetségkutatók egymástól függetlenek, mindegyikre lehet jelentkezni a teljes Kárpát-medencéből, a könnyűzene bármely stílusában alkotó, induló magyar szólóelőadóknak és együtteseknek. A négy tehetségkutatón összesen 97 nyereményt adnak át a szervezők.

Idén tíz, fesztiválos fellépést lehet nyerni, ennek értelmében egy-egy zenekar színpadra léphet a Sziget, a Campus Fesztivál, a SZIN, a Művészetek Völgye, a Kerekdomb Fesztivál, a KeszthelyFest, a Tök Jó Fesztivál, az MCC Feszt, a Gombaszög Tábor és a Waldorfeszt valamelyikén.

A díjak között szerepel dalok felvétele és utómunkája a digitalPro stúdióban, lemezkiadás a Music Fashion által, merchandise gyártása a Zeneszöveg.hu-tól, a WMMD-től social media tanácsadás, imPro School-képzés, a Sparhelt grafikusaitól borítótervezés, illetve koncertezés a FISH!, a Bagossy Brothers Company és az Elefánt előtt.

Fotó: Fülesbagoly Tehetségkutató

Keszthely Zenei Díj néven díjat alapítottak

A szervezők és a város alapította a díjat 2024-ben.

Keszthely első írásos emléke 777 éves, ezért Regős Ábel kétszeres Magyar Klipszemle-díjas rendező 777 ezer forint értékben klipet készít az elismerésben részesülő együttesnek.

Szintén klipet forgatnak egy különdíjas zenekarnak a MOME Media Design szak harmadéves hallgatói, ők tizenöten a budapesti döntőn fogják kiválasztani a díjazottat. A fővárosi helyszínen a Majdnem Híres Rocksuli végzős hallgatói is jelen lesznek, hogy megnézzék a döntős produkciókat azzal a céllal, hogy szimpátia esetén felajánlják menedzseri munkájukat egy-egy bandának. Egy zenekar a Thermal Camping Aqua Land és Faházas Villaparkban pihenheti ki fáradalmait, ugyanis egy hosszú hétvégét tölthetnek el Ráckevén, ahol kényelmes apartmanok, a termálfürdő komplex szolgáltatásai és félpanziós ellátás várja őket.

Fotó: Fülesbagoly Tehetségkutató

Egymillió forintos hangszeres támogatás is a nyeremények között van

A tehetségkutatókon megválasztják a legjobb énekest, a legjobb zenészt, a legjobb dalszövegírót, a legjobb dalszerzőt, a legjobb frontembert, ők mind – immáron hetedik éve – értékes Audio-Technica nyereményekkel gazdagodnak. A négy győztes részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató nagydöntőjében, ahol a fődíj egymillió forintos hangszeres támogatás.

A Petőfi Rádió idén is fő médiatámogatója a tehetségkutató sorozatnak. Ennek értelmében minden döntőből egy-egy kiválasztott zenekar koncertet adhat az M2 Petőfi TV Akusztik című műsorában és a Petőfi Rádió Hajrá Magyarok! című műsorában, egyetlen szerencsés dalát pedig rotációban játssza majd a rádió.

A jelentkezés mind a négy versenyre elkezdődött ezen az oldalon. A beküldött hangfelvételek alapján megtörténik az előzsűrizés, majd mind a négy döntőbe a legjobb tíz produkciót hívják be a szervezők, ahol 15-15 perces minikoncertekkel mutatkoznak be a zsűrinek. Az ítészek között olyan elismert zenei szakemberek, muzsikusok vannak, mint Andrásik Remo, a Hangszeresek Szövetségének főtitkára, Anga Kis Miklós menedzser, basszusgitáros, Bóna Márk, a Sziget programszervezője, Both Miklós, a Hagyományok Háza főigazgatója, Cselőtei László, az NKA Hangfoglaló Kollégium vezetője, Dominik Zsolt, a Petőfi Rádió főszerkesztője, F. Tóth Benedek kulturális újságíró, az Index főszerkesztő-helyettese, Füstös Bálint, a Margaret Island gitárosa, Koltay Anna, a Petőfi TV főszerkesztője, Oszkó-Jakab Natália, a Művészetek Völgye igazgatója, Szendrői Csaba, az Elefánt frontembere, és Warnusz Zsuzsa zenész, Artisjus-díjas zenepedagógus.

A könnyűzenei verseny a Fülesbagoly Alapítvány szervezésében, az Öröm a Zene rendszerében, 34 zenei szervezet, illetve zeneipari szereplő partnerségében jött létre. A rendezvény-sorozat támogatója az NKA Hangfoglaló Program.

Még több információ a Facebook-eseményekben.

Fotó: Fülesbagoly Tehetségkutató

Nyitókép: Fülesbagoly Tehetségkutató

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva