Klassz a parton Keszthely / Festetics-kastély
Helyszín Keszthely, Kastély utca 1
Időpont
Mesejátékok, zongoraestek, fuvola és kamara zenei előadások csendülnek fel a barokk kastélyban, a zene szárnyán visszarepülhetsz a múlt századokba.

Programok:

2022. július 31., 11 óra – Simon Izabella gyermekprogramja
Simon Izabella egy olyan különleges programot mutat be, melynek centrumában megszólal Piroska és a farkas meséje is, természetesen a hangszerek nyelvére lefordítva – A kis piros hegedű és a nagy gonosz cselló címmel. A több hangszert is magába foglaló zenei élmény mellett a gyerekek a „Varázsvászon” segítségével megcsodálhatják az európai festészet remekműveit.

2022. július 31., 20 óra – Peter Caelen
A holland zongoraművész a Klassz a parton fesztivál közönségének egy Chopin és Liszt műveiből összeállított koncertprogrammal mutatkozik be. Zárásként a Norma-reminiszcenciákat játssza

2022. augusztus 1., 20 óra – Haydn Baryton Trió Budapest
A Haydn Baryton Trió Budapest előadása a zenetörténet egy rendkívüli epizódjának részleteibe avatja be a közönséget. Esterházy I. (Fényes) Miklós herceg az egyik legnagyobb magyar mecénás volt. Fertődi és kismartoni udvarában közel harminc évig Joseph Haydn volt az első karmester, a herceg kamarapartnere és barátja. Haydn, Mozart és Beethoven példaképe közel 200 művet komponált a barytongambát szenvedélyesen szerető hercegnek. A koncerten a történeti – művészeti hátteret is bemutatják, Mária Terézia, Napóleon és Leopold Mozart idézeteket is beszúrnak a műsorba.

2022. augusztus 2., 20 óra – Simon Izabella és a Korossy Quartet koncertje
Különleges Mozart-hangversennyel érkezik a fesztiválra Simon Izabella és a Korossy Quartet, akik kamarazenei formációjukkal a zeneszerző műveinek egyedülálló színeit és gazdagságát mutatják meg.

2022. augusztus 3., 20 óra – Giuseppe Nova, Marczi Mariann
„Rendkívüli zenei érzék”, „zeneművészet a maga tökéletességében”, „egyszerűen isteni” – ilyen jelzőkkel méltatják a kritikusok Giuseppe Nova fuvolaművész előadását, aki Marczi Mariann zongoraművésznő kamarapartnereként érkezik az idei fesztiválra.

2022. augusztus 4., 20 óra – Érdi Tamás szólóestje
Érdi Tamás zongoraművésznek, a Klassz a parton művészeti vezetőjének idei szólóestje nemcsak a 2022-ben ünnepelt kerek Debussy- és Kodály-évfordulókhoz kötődik szorosan, de a számára legfontosabb Liszt-műveket is felsorakoztatja.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva