Magyar kultúra napja 2024 | Keszthely
Helyszín Keszthely, Fő tér 3
Időpont

2024. január 22-én, a Magyar kultúra napja alkalmából Laposa Julcsi & the Band ad koncertet Keszthelyen.

A Magyar Kultúra Napja alkalmából megrendezésre kerülő ünnepség műsoraként egy felemelő Laposa Julcsi & the Band lemezbemutató koncertre kerül sor a Balaton Színház Simándy termében!
Az ünnepségen átadásra kerül a Pro Cultura Keszthely-díj is!
Az ünnepség időpontja:
Január 22. (hétfő) 16.00
Köszöntőt mond Manninger Jenő Keszthely Város polgármestere, és ünnepi beszédet tart Csótár András az Emberi Erőforrások Bizottságának elnöke.
Majd a Pro Cultura Keszthely-díj átadását követően 17 órakor a Laposa Julcsi & the Band lemezbemutató koncertje koronázza meg az eseményt.
A rendezvényre a belépés díjtalan.

 

A koncert kezdete 17 óra.

Laposa Julianna zenei tanulmányait 7 évesen kezdte furulyán majd 1 év után klasszikus hegedűre váltott. Klasszikus zenei tanulmányainak hegedű tanára Pék Matild. Első népzenei élménye egy franciaországi néptáncturnéhoz kapcsolódik 2007-ben, ahol annyira megtetszett neki az élő népzene és az együtt zenélés öröme, hogy a turné után népi hegedűre iratkozott be a zalaegerszegi Pálóczi Horváth Ádám zeneiskolába, ifj. Horváth Károly segítségével.

2010-ben, a Mindszenty József Gimnázium francia tagozatán sikeres érettségit tett, innen egyenes út vezetett a Pázmány Péter Katolikus Egyetem BTK romanisztika-francia szakára, ahol három év után megszerezte az alapdiplomát, majd egy évvel később a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem kultúramenedzsment képzésén posztgraduális diplomát szerzett.

A budapesti egyetemi évek után nyílt lehetősége előbb Ljubljanában két szemeszteren keresztül mesterképzési tanulmányokat folytatni a francia-olasz tanszék hallgatójaként, valamit ekkor fogalmazódott meg benne, hogy francia nyelvterületen is szívesen tanulna még.

2015-ben elnyerte a Francia Intézet Campus France ösztöndíját, amelynek köszönhetően egy évet Párizsban tanulhatott, a Sorbonne egyetem kultúraközvetítés – zenei mediáció mesterképzésén. 2016 szeptemberében sikeres államvizsgát tett, majd 2017-ben a PPKE BTK Francia kultúra, irodalom és nyelv diszciplináris szakon megszerezte a francia bölcsész mester diplomát is.

Az elmúlt években több külföldi intézménynél szerzett szakmai gyakorlatot, mint például a brüsszeli Európa Parlament, a párizsi Magyar Intézet és a ljubljanai Magyar Nagykövetség.

Mediátorként nemcsak a zene szeretetének, de a kultúra egészének, a hagyományoknak a közvetítését is nagyon fontosnak tartja.

Így vall: – Nekem a népzene az a miliő, amelyben önmagam is megtaláltam. Minden élethelyzetre, örömre, bánatra, de sokkal összetettebb érzésekre is van egy éppen megfelelő, egy éppen odaillő dal, ami segít elmerengeni és továbblépni. Számomra a zene gyógyír. A népdalok pedig hatványozottan azok. Minden állapotban igazul szólnak, általuk magamhoz érek, és szeretném ezt a környezetemnek is megadni.

 

Keszthelyre tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva