Most múlik — 30 magyar író az emberi méltóságról | Keszthely
Időpont
Barabás Évi műsorvezető, szerkesztő beszélget Dr. Muszbek Katalinnal, a Magyar Hospice Alapítvány igazgató főorvosával, alapítójával.
Most múlik — 30 magyar író az emberi méltóságról.
A Magyar Hospice Alapítvány már több mint 30 éve segíti komplex ellátással a már nem gyógyítható daganatos betegeket és családjaikat. Az Alapítvány 30. születésnapja alkalmából 30 magyar írót, költőt kért fel (többek között Dragomán Györgyöt, Grecsó Krisztiánt, Esterházy Pétert, Kepes Andrást, Lackfi Jánost, Ugron Zsolnát), hogy írásaikkal segítsék eljuttatni a hospice üzenetét: „nem vagy egyedül”.
A gondosan kiválogatott gyönyörű művek az emberi méltóság különféle aspektusait járják körbe.
Magyarországon Polcz Alaine kezdte meg azt a munkát, amelynek központi tétele, hogy a halál az élet része. Dr. Muszbek Katalinnal együtt alapították meg a Magyar Hospice Alapítványt 1991-ben.
A válogatáskötetről, a hospice küldetéséről, a halál megszelídítéséről és az emberi méltóságról beszélget Barabás Évi Dr. Muszbek Katalinnal, a Magyar Hospice Alapítvány főorvos igazgatójával.
Az esemény ingyenes, de kérjük regisztrálj a klasszkultbisztro@gmail.com e-mail címen, mert a férőhelyek száma korlátozott.
Helyszín: Klassz Kultúrbisztró, Keszthely, Kossuth Lajos utca 41.
Keszthelyre tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!
Tervezd meg az utazást!
:
Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva