SUP Balaton hosszában
Helyszín Keszthely,
Időpont
75 km-es evezésre várják a SUP szerelmeseit a szervezők. A Zala-torkolattól Balatonvilágosig tartó teljesítménytúra csak gyakorlott evezősöknek ajánlott, de nézőként bárki csatlakozhat az eseményhez. Szurkolsz vagy lapátolsz?

Ultra távú SUP teljesítménytúra 75Km!napkeltétől – napnyugtáig. A szintidő 15 óra

– Talán a világon is egyedülálló teljesítménytúrára invitálom az igazán kitartó különleges állóképességgel bíró SUP-osokat. A Balaton déli partja mentén megpróbáljuk átevezni a tavat hosszában Az indulás 5: 30 kor lesz a Zala torkolattól és a cél Balatonvilágos Gumirádli strand. Amit tudni kell alapvetően ez nem verseny hanem teljesítmény túra de azért mérni fogjuk az időeredményeket is.

A túrán mindenki saját felelősségre indul, a vízen kísérő biztosítás nem lesz, mindenki önállóan kell hogy boldoguljon akár valami előre nem tervezhető körülményben is, pont ezért került a déli part a választásra mert itt kicsi a víz mélység és biztonságos a partra jutás. Parti kíséret lesz, de azért ajánlott mindenkinek saját parti kísérőket találni és ezáltal a logisztika is meg lesz oldva.

Két ellenőrző frissítő ponton lesz kötelező időben mért 35 perces pihenő az egyik Fonyodon a másik Balatonföldvár környékén.

Az első pihenő pontra Fonyódra legkésőbb 10 óráig meg kell érkezni ellenkező esetben a túrát abba kel hagyni. A második Balatonföldvári pihenő pontra legkésőbb 15:00 óráig kell megérkezni ellenkező esetben a túrát abba kel hagyni. Természetesen bárhol máshol is lehet pihenni frissíteni sőt ajánlott is, de ez a két pont kötelező! ( A részletek később )

A céldátum 2022 június 14 kedd vagy 15 szerda. Ezt az időjárás előrejelzés függvényében előző vasárnap lesz véglegesítve! Kötelező felszerelés: 14 láb merev SUP deszka, mentő mellény, vízálló vagy vízálló tokban telefon, minden frissítő pont elhagyásakor min. 1 liter folyadék, fejlámpa, napszemüveg fejfedő.

A parttól max. 500m re távolodhatunk el. A Nevezés nem automatikus nem vehet részt bárki, minden nevezővel lesz egy pár perces interjú a saját biztonsága érdekében hisz ez nem egy délutáni evezgetés hanem egy nagyon hosszú nehéz váratlan időjárás körülményeket is hozható túra. A részvételi díj 10.000 Ft. ami tartalmazza a parti kíséretet az időmérést az emlékérmet valamint sok szponzorált ajándékot. Nevezni az info@zsozsovizitura.hu lehet 2022 máj.29 ig.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva