likeBalaton.hu | 2024.01.17. 10:00
Szélvihar, tavaszi eső, aztán hózápor – hogyan ússzuk meg a migrént?
Ahogy a hőmérő higanyszála fel- és leugrál a következő napokban, úgy viheti hullámvasútra a közérzetünket is az ingadozó időjárás.

Ha te is érzékeny vagy a frontokra, néhány hasznos tippel szeretnénk segíteni, hogy könnyebben átvészelhesd ezt az időszakot.

Szerdán az erősen felhős, vagy borult égből főleg keleten alakul ki eső (eleinte havas eső, hó is lehet). A déli, délnyugati szél egyre inkább megerősödik, néhol viharossá fokozódik. 1 és 10 fok között alakul a hőmérséklet – délen lesz a melegebb idő. Estétől folytatódik az enyhülés.

Csütörtökön marad a borongós idő, és többfelé várható záporeső. Eleinte a DNy-i, majd az ÉNy-i szél fokozódik viharossá. 10-15 fokos tavaszias idő valószínű.

Pénteken borult marad az ég, és az esőt hózáporok váltják fel. A nap első felében még erős lesz az északnyugati szél. Reggel már gyengén fagyni fog, délután is csak 0, +5 fok ígérkezik. Erős lehűlés várható.

Hétvégén többórás napsütésre van kilátás, csapadék nélkül. Az északkeleti, keleti szél gyakran lesz élénk. Reggelente -10, -3, délutánonként 0, +6 fok várható.

 

Kezdjük az öltözködéssel, a réteges viselet a barátod. Így könnyen igazodhatsz a hőmérséklet változásaihoz, akár egy napon belül is. A sapkák, sálak és kesztyűk mellett ne feledkezz meg a melegebb rétegekről sem, amiket szükség esetén le tudsz venni.

A fejfájástól szenvedőknek érdemes mindig maguknál tartaniuk egy kis fájdalomcsillapítót. A pihenés és a stresszmentes környezet kialakítása segíthet a migrén elkerülésében. A szervezet hidratáltsága kulcsfontosságú, szóval ne spórolj a folyadékkal – a víz mellett a gyógyteák is nagy segítséget nyújthatnak.

A vitaminok és táplálékkiegészítők pótlása, különösen a C- és D-vitaminé, valamint az omega-3 zsírsavaké, segíthet a szervezetednek erősnek és ellenállónak maradni. A változékony időben különösen fontos a megfelelő táplálkozás; egy kiegyensúlyozott étrenddel nem csak az immunrendszered lesz erősebb, hanem a hangulatingadozásokkal is könnyebben megbirkózhatsz.

Ne feledd, a szabadtéri mozgás varázslatosan hat a lélek állapotára. A friss levegő és a mérsékelt testmozgás segít fenntartani a jó közérzetet, de ha az időjárás éppen nem kedvez a szabadtéri aktivitásoknak, egy kis otthoni jógával vagy nyújtással is csodákat tehetünk.

Mindemellett figyelj oda a megfelelő alvásidőre is! A kialvatlanság csak fokozza a frontérzékenység kellemetlen tüneteit. Egy jó nyolc órás pihentető alvás csodákra képes a következő napra.

Ne hagyd, hogy a váratlan időjárási változások váratlanul érjenek! Tartsd szem előtt a napi időjárás előrejelzéseket, és készülj fel megfelelően, akár esőkabáttal és csizmával az esős napokra, akár napvédővel és szalmakalappal a napsütéses órákra.

Végül, de nem utolsósorban, tarts fenn egy egészséges életmódot: a stresszkezelő technikák, mint a mélylégzés, meditáció vagy akár egy hobbid űzése, segíthetnek megőrizni a belső egyensúlyodat és elkerülni a frontérzékenység legnehezebb pillanatait.

kilátó

Nyitókép: shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva