Levendulaszüret 2024 – Kőröshegy
Helyszín Kőröshegy,
Időpont

Közel 8 hektár aratható levendula, festői környezet és idillikus táj vár két hónapon keresztül Kőröshegyen.

Lila meseország vár Kőröshegyen június 1-től. Mondd, hogy idén nem hagyod ki a levendulaszüretet! Ha a magyar tenger után a levendulatengerben is nyakig elmerülnél, vedd az irányt Kőröshegy felé! 8 hektár levendula illatozik egész nyáron, árnyas ligetekkel körbeölelve. Tapasztald meg a levendula nyugtató hatását, kapcsolódj ki és vidd haza magaddal az élményt illatos lila csokorba kötve.

A gazdaság mindössze 2,5 kilométerre található a Balatontól! (Balatonföldvár~2,5 km, Szántód rév~6 km, Siófok~25 km, Budapest~125 km)

Aki levendulát szeretne szedni, az több, különböző méretű aratótáskából választhat, melyekhez metszőollót is kínálnak. Látogatói jegy megváltása után az is körülnézhet az is, aki kísérőként érkezik.

A francia levendula június elejétől július elejéig virágzik, míg az angol levendula július elejétől augusztus közepéig. (Ezek hozzávetőleges időpontok, melyek függenek az időjárási viszonyoktól.)

Levendulát csak éles ollóval lehet vágni, szakítása – tépése a bokrok sérüléséhez vezet! Metszőolló kölcsönözhető letéti díjért (mely visszajár) vagy akár haza is vihető nagyon kedvezményes áron.

Levendulát a helyszínen vásárolt aratótáskába vagy kosárba lehet szedni. Az aratótáskába minimum 25 cm szárú levendulát lehet szedni.

Levendulát szedni csak az aratásra kijelölt helyeken lehet. Mindennap új sorokat nyitnak meg a látogatók részére, a levendulaőrök folyamatosan a vendégek segítségére állnak, hogy mindenki gyönyörű csokrokkal távozhasson.

Vannak külön fotózásra elkerített területek, ezeken a helyeken több vintage bútort, fotós keretet, és óriás hintákat lehet találni.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva