Pünkösdi levendulaszüret Kőröshegyen
Helyszín Kőröshegy, Persevölgyi dűlő
Időpont
E-mail cím levendulagazdasag@gmail.com
Ingyenes belépés, szedd magad! akció és csokorkötőző verseny várja a látogatókat a pünkösdi hétvégén a Köröshegyi Levendulásban.

Pünkösd hétvégéje a levendulaszezon tetőpontja! Felejthetetlen emlékekkel gazdagít az illatos, sötét lila levendula, a csodásasan friss idő és a kéklő Balaton látványa!

Akár egynapos kirándulás keretében is érdemes leugrani Kőröshegyre, hiszen a gazdaság mindössze 1,5 óra alatt elérhető a fővárosból és szinte az egész Dunántúlról!

HASZNOS INFORMÁCIÓK:

Levendulát a helyszínen vásárolt aratótáskába vagy kosárba lehet szedni! Több méret közül lehet válogathatni, az áruk mérettől függően 1000 és 3500 forint között változik! Az aratótáskák mérete a tavalyi évhez képest növekedett, az áruk azonban változatlan!

A leszedett levendulából sátor alatt szépséges csokrokat lehet kötni, 1-2 fajta kötözőt AJÁNDÉKBA adnak, de további több mint húszféle csipkéből, madzagból és szalagból is lehet válogathatni.

Fotó: illusztráció/Pixabay

A csokorkötöző versenyre egész hétvégén lehet nevezni a helyszínen névvel és e-mail címmel. Fotót készítenek az elkészült csokorról, melyet később a Levendulás Facebook oldalára feltöltenek. A 10 legtöbb like-ot szerző csokor tulajdonosa 10.000 forint értékű Kőröshegyi Levendulás ajándékcsomagot nyer. A nyerteseket e-mailben értesítik.

Levendulát a kijelölt területeken szabad aratni, a birtok többi részén sétálni, gyönyörködni, szelfizni és fotózkodni lehet!

Metszőollót szívesen kölcsönöznek, hiszen levendulát csak éles ollóval lehet vágni, szakítása – tépése a bokrok sérüléséhez vezet!

A gazdaságban két párakapu és hatalmas árnyékot nyújtó fák gondoskodnak a hűsölésről! A sorok között kevés árnyék van, ezért kalapot és naptejet is érdemes vinni!

Kutyusok a sorokon kívül pórázon, ölben a gazdaság területén bárhol sétálhatnak, és egy árnyékos pihenőt is kialakítanak részükre, ahol friss vízzel várjuk Őket! A levendulasorok közé azért ne vigyétek őket, mert ott nincs árnyék és akár rosszul is lehetnek a hőségben!

A Kőröshegyi Levendulás (Fotó: facebook/Kőröshegyi Levendulás)

Megközelítés:

A birtok rendkívül könnyen megközelíthető az M7-es autopályáról és a 7-es főútról is! Kőröshegyen, a Dózsa György útról a Flekken csárda mellett bekanyarodva egy rövid murvás út végén található a bejárat és a több száz férőhelyes óriás parkolók!

A menetrend szerinti buszjáratok közvetlenül a murvás út bejáratánál található buszmegállóban állnak meg, 5 perc sétaútra a kaputól! Kerékpártároló is van!

Palántavásárral és 100%-ban helyi, kőröshegyi levendulából készült kézműves termékekkel is készülnek a helyszínen.

A birtok kellemes, tiszta és szépen rendezett, ráadásul lélegzetelállító balatoni panorámával rendelkezik!

Napközben a fotózásra kijelölt területeken lehet fényképezkedni, de ha igazán egyedi pillanatokat szeretnétek megörökíteni, zárás után van rá lehetőség! Bejelentkezés alapján naplemente idejére maximum 20 „kamerát” engednek be, ha időben jelentkeztek!

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva