likeBalaton.hu | 2024.10.02. 16:00
Így fotózd a nyaralódat ősszel, hogy gyorsan elkeljen – profi tippek eladóknak
Az ősz a tökéletes időszak arra, hogy eladd a balatoni nyaralódat! A hűvösebb idő ellenére még mindig sokan keresnek ingatlant a tó környékén.

Ha éppen most hirdetnél meg egy házat vagy nyaralót a Balaton partján, fontos, hogy a legjobb formájában mutasd meg az ingatlant. A profi fotók most is kulcsfontosságúak, hiszen ez az első, amit a vevők meglátnak. Kövesd az alábbi tippeket, és garantáltan jobban kitűnsz majd a hirdetések tömegéből!

Miért készíts őszi fotókat az ingatlanodról?

Ősszel a balatoni táj különösen festői: a színes falevelek, az aranyló naplementék és a ködbe burkolózó reggelek mind egyedi hangulatot kölcsönöznek az ingatlanodnak. Használd ki a természet adta lehetőségeket, hogy a fotóiddal megragadd az őszi szezon varázsát! Egy jól megválasztott fotóval most is elérheted, hogy az érdeklődők beleszeressenek a nyaralóba.

Ősszel a balatoni táj különösen festői: a színes falevelek, az aranyló naplementék és a ködbe burkolózó reggelek mind egyedi hangulatot kölcsönöznek az ingatlanodnak.

A tökéletes fotó elkészítése türelem kérdése is, de megéri
Fotó: DMA

Hogyan készítsd el a tökéletes őszi ingatlanfotókat?

1. Pakolj el és teremts rendet!
Az őszi hónapokban különösen fontos, hogy az udvart és a teraszt is rendben tartsd. Takarítsd el a lehullott faleveleket, tegyél rendet a kerti bútorok között, és gondoskodj arról, hogy az ingatlan belső tere is makulátlan legyen. Az őszi hangulatot egy szépen elrendezett, színes falevelekkel díszített kültérrel is megteremtheted, de kerüld a túlzsúfoltságot!

2. Hangsúlyozd az őszi hangulatot!
Tegyél az asztalra egy forró teával teli csészét, helyezz el néhány dísztököt, vagy gyújts meg egy hangulatos gyertyát. Az apró részletek fokozzák a meghittséget, és az őszi otthonosságot sugallják. Egy-egy gondosan elhelyezett pléd a kanapén vagy pár aranysárga díszpárna a szobában melegséget és komfortérzetet áraszt.

Tegyél az asztalra egy forró teával teli csészét, helyezz el néhány dísztököt, vagy gyújts meg egy hangulatos gyertyát

Ne legyenek elöl személyes dolgok, fényképek, de egy csésze tea a fotóra csempészheti a bensőséges hangulatot
Fotó: DMA

3. Figyelj a fényekre!
Ősszel kevesebb a természetes fény, ezért fotózz reggel vagy kora délután, amikor a nap még kellemesen besüt az ablakokon. Kapcsold fel az összes lámpát, és használd ki a hangulatvilágítást, hogy barátságos légkört teremts. Próbáld meg elkerülni a túlzott árnyékokat, és figyelj arra, hogy a képeken ne legyenek sötét foltok.

4. Kerüld el a zord hatást!
Ősszel sokszor borongós az időjárás, de ne hagyd, hogy ez elrontsa a képeket! Ha kint köd van vagy esik az eső, inkább várj egy naposabb időre, hogy a fotók friss és vidám hangulatot árasszanak. Ha eső után fotózol, a tiszta, harmatos levelek különösen szép, természetközeli hatást kelthetnek.

5. Különleges részletek bemutatása
Ősszel a balatoni panoráma még varázslatosabb: ha van kilátás a teraszról vagy az ablakból, mindenképpen fotózd le! Mutasd meg, milyen csodás látvány tárul elénk a vízparti őszben. Ha van kandalló vagy cserépkályha az ingatlanban, gyújts be, és készíts néhány képet a pattogó tűzről – ez garantáltan meghozza a vevők kedvét!

Amit ne fotózz ősszel!

Az őszi fotózásoknál is érvényesek a szabályok: ne mutasd meg a hibákat, például beázás nyomait vagy repedt csempét. Ha az udvaron van kerti szerszám vagy játék, pakold el őket, hogy ne vonják el a figyelmet a ház szépségéről!

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva