likeBalaton.hu | 2022.03.25. 14:00
Nemzeti Lovasszínház, táncház, mese, ének, bábszínház a Botond pajta avatóján Kővágóörsön
A legkülönfélébb és legizgalmasabb programok várják az érdeklődőket szombaton Kővágóörsön, a Botond Pajta avatóján.

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa infrastrukturális programjában épült kővágóörsi Botond pajtát nagyszabású kulturális program keretébe avatja az építtető Határtalan Hangok Közhasznú Alapítvány március 26-án szombaton, Kővágóörsön.

A cél nemes, és a Kőfeszt programsorozatot évek óta szervező, a Káli-medencét a magyar folklór központjává tenni szándékozó alapítvány profiljába vág. Mert hiába a népszerű Kőfeszt Folkklub-sorozat, hiába a tízezres látogatottságú Kőfeszt, ha a nincs egy a táncházaknak dedikált tér, ahol a szabad tánc ereje teljében töltheti be jó hangulattal a festői vidéket.

Ezért pályázott az alapítvány pajta építésére a VEB2023 EKF infrastrukturális programjába, ahol a tavaly elnyert támogatásból – a kővágóörsi önkormányzat támogató hozzáállásával – március idusára elkészült a Botond pajta (a nagyvázsonyi Ebele és társa precíz és szép kivitelezésének köszönhetően), amely a falu szívében lesz a néptáncosok (és egyéb helyi rendezvények) otthona.

S hogy mi lesz a nyitónapon?
Nos, reggel – az egész nap ceremóniamestere, Horti Zoltán és a Görömbő kompánia nógatása mellett – a Káli-medencei polgármesterek nekidurálják magukat, hogy délre egy jó nagy adag vadpörköltet főzzenek a vendégseregnek, miközben interaktív gyerekprogram (Vándormuzsikus), a kővágóörsi Magyarhang zenekar és Fábián Éva, a tapolca-díszeli Navratil Andrea, a révfülöpi nyugdíjas egyesület énekkara, a sümegi SMASH & Blues, Barta Tóni Paprika Jancsi előadása szórakoztatja a jelenlévőket.

Kuriózum lesz az ünnepi programban a Nemzeti Lovasszínház műsora, amelyben világhírű musicalekből és operettekből csendülnek fel dalok a kővágóörsi sportpályán, 14 órától.
Felemelő pillanatnak ígérkezik, amikor Kása Béla és Nagy Gábor fotóművészek műveikből adományoznak a Pajta díszítésére. A napot pedig a Szabad a pajta! jeligével hatalmas táncház zárja a Tördemic táncegyüttes táncosainak közreműködésével.

A gyermekeknek szokás szerint az egész program alatt kézművesfoglalkozást tart Troják Zsuzsanna és Kropf Milán, és a belépés erre a rendezvényre is díjtalan.
A részletes programot itt találod.

 

Nyitókép: Határtalan Hangok Közhasznú Alapítvány

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva