lakaskultura.hu | 2020.12.17. 14:00
Búvóhely a Balaton-felvidéken
Csendre és pihenésre vágytak a rohanó hétköznapok után, ezért a tulajdonosok a tökéletes kikapcsolódás jegyében álmodták meg a családi házuktól teljesen különböző nyaralót.

Könnyű beleesni abba a hibába, hogy a régóta vágyott nyaraló végül pluszfeladatokkal nehezíti meg a család életét. Háziasszonyunk is ettől tartott, amikor férje álmát követve úgy döntöttek, vesznek egy hétvégi házat a Balaton-felvidéken.

– Az Alföldön élünk, ezért esett a választásunk a Káli-medencére. Vízparti nyaralót nem is néztünk, kizárólag Köveskálon keresgéltünk, itt viszont évekig, korábban több házra is nemet mondtunk – idézik fel a kezdeteket.
Végül megtalálták azt az ingatlant, amelyre mindannyian rábólintottak, és nem bánták meg a döntést: azóta második otthonukban töltik a vakációkat, az ünnepeket, a karácsonyt, sőt a karantén idején is itt tartózkodtak.

Vastag kőfalakkal rendelkezik a ház
Fotó: lakaskultura.hu

 

A környékbeli épületekre jellemző módon vastag kőfalakkal rendelkezik a ház, és a korábbi tulajdonosoknak köszönhetően kimondottan jó állapotban volt, amikor először megnézték.

– 2017-ben vettük meg az ingatlant, és a következő évben kezdtük el a felújítást. Bár azonnal beköltözhettünk volna, úgy döntöttünk, hogy előbb teljesen a saját igényeinkhez igazítjuk – magyarázza a férj.

Fotó: lakaskultura.hu

A munkálatok végül elhúzódtak, kicserélték a teljes villany- és vízvezetékrendszert, és az alaprajzot is módosították: a házat szinte „megfordították”.

A ház alaprajzát szinte megfordították az újratervezés során
Fotó: lakaskultura.hu

Forrás: lakaskultura.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva