Mészáros Annarózsa | 2024.07.30. 12:00
Égbenyúló slag és újabb meghökkentő tárgyak a KáliArt Parkban
A Káli Art Park Köveskálon, a Vulkánok ölelésében, a Káli-medence központjában, Köveskálon a Fő utca 12-ben található. A Parkprojekt, Magyarországon egyedülálló kezdeményezésként szolgál a kortárs művészet, azon belül is a szobrászat és társművészetek bemutatására.

A park célja, teret és lehetőséget biztosítson a kortárs magyar szobrászok bemutatkozására. Az évente megnyitott pályázatra beérkezett alkotásokból, szakértő zsűri válogatja ki azokat, melyeket a Park egy éven át bemutat. Közülük egy a zsűri különdíját kapja meg minden évben. 2024-ben Gaál Tamás szobrászművész nyert el a Káli Art Inn által felajánlott, egymillió forint értékű fődíjat.

Kiállítások és események

A parkban bemutatott műalkotások a természet harmóniáját egészítik ki, létrehozva egy olyan környezetet, ahol a kreativitás és az innováció találkozik. A látogatók különféle anyaghasználattal, formákkal, mondanivaló találkozhatnak. A kiállított alkotásokról bővebb információt a QR kód beolvasásával működő, „digitális kalauz” segítségével kap a szemlélő.

Nézd meg a szabadtéri tárlaton készült videónkat és látogass el Köveskálra!

Aktuális programok a tárlathoz kapcsolódóan:

Augusztus 3-án Rendhagyó Tárlatvezetés Csepelyi Adriennel:
Adrienn mindig meglepő és inspiráló módon vezeti a tárlatokat. Minden érzékszervünkre ható módon, kortárs irodalmi idézetekkel, prózai és vers részletekkel, zenei aláfestéssel könnyűvé és szerethetővé teszi a kortárs megértésének útját….

Augusztus 17-18-án Pelsőczy Réka 2 alkalommal is, a Káli Art szabadtéri szoborkiállítástól indulva, sétát vezet Köveskálon, melynek során a résztvevők megismerhetik Köveskál-Gasztrofalu nevezetességeit, a falusi legendákat és az ide kötődő történeteket.

Augusztus 24 Pilates-Brunch:
A hétvégi programok részeként pilates órák és brunch várják az érdeklődőket, amelyeket a Káli Art Inn biztosít.

Nézd meg a tárlaton készült képeinket!

A Káli Art Park látogatása ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A Park nemcsak a Káli Art Inn szállóvendégeit, hanem a szélesebb nagyközönséget is várja, akik a Káli-medencébe látogatnak. A Káli Art Inn biztosítja a háttérszolgáltatásokat minden eseményhez, így a vendéglátás is egyedülálló élményt nyújt.

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva