veol.hu/Kovács Erika | 2021.11.07. 18:00
Köveskálon randevúzott a balatoni gasztronómia színe-java
Bárhol a világon megállná a helyét a kitűnő balatoni gasztronómia és borászat, amit ismét igazolt a Balatoni Kör Kóstold körbe című rendezvénye Köveskálon, szombaton. Tömegek érkeztek a kifogástalan kínálatért a páratlanul szép környezetbe a tóhoz, ahol a szervezők elmondták, céljuk az egész éves szezon, illetve a négyévszakos Balaton.

A balatoni gasztronómia színe-java kényeztette a kitűnő étkek és a finom italok kedvelőit, akikkel megtelt egy köveskáli étterem melletti mező, illetve az ott felállított nyitott, impozáns sátrak. A ragyogó, napsütéses időjárás kora őszt idézett, de estefelé is nyitottak maradtak a sátrak, amikor begyújtották a melegítő oszlopokat, ezzel is ügyelve az egészségügyi biztonságra.

 

A rendezvény bizonyította, kiemelkedő kereslet van a Balatonnál a hasonló programokra, melyre az egész országból rengetegen érkeztek, köztük kisgyermekekkel, kutyákkal. A résztvevők, mások mellett egy ikonikus badacsonyi, balatonszemesi és keszthelyi étterem, egy badacsonyi borszálloda, a legendás fövenyesi starndbisztró, a híres rizapusztai kúria hatalmas tömeget vonzott Köveskálra. A balatonszemesei étterem minőségét, a Balaton iránti elkötelezettségét az is jelzi, hogy Csapody Balázs tulajdonos nemrég a Best of Balaton életműdíjat vehette át.

Varga László, a Balatoni Kör alelnöke azt mondta, a kitűnő ételek és borok a világon bárhol megállnák a helyüket, az ízek összhangja mellett már a látványuk is valóságos élményt jelentenek az ember számára. Arról is beszélt, hogy a tulajdonosok kiemelten ügyelnek arra, hogy magyar, így helyi és térségbeli alapanyagból való, szezonális ételeket tegyenek a vendégek elé.

A kitűnő balatoni borok pedig tökéletes harmóniában állnak az ételekkel, mert még inkább kihozzák a finom, könnyed ízeket. Éskovács Péter, aki a gyermekprogramokról gondoskodott, büszkén említette meg, hogy nagy sikert aratott az almás pite is, ami Ernest Hemingway, az amerikai irodalmi Nobel-díjas regényíró és Jack Kerouac, a beatnemzedék ismert képviselője kedvenc édessége volt.

Ők ugyan sosem jártak a Balatonnál, de a hírességek iránt talán ily módon is felkeltették a fiatalok érdeklődését. A desszertet pedig azzal a játékpénzzel tudták megvenni, amit társasjátékon nyertek el, ezzel is középpontba került a tudatos, felelős pénzhasználat

Forrás: veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva