veol.hu/Szijártó János | 2021.09.30. 11:00
Közös szüreti felvonulást tartott Mindszentkálla és Szentbékkálla
Igazi kellemes nyári idő kísérte Mindszentkálla és Szentbékkálla közös szüreti felvonulását és mulatságát szombaton.

Kora délután Mindszentkállán a Templom-téren gyülekeztek a résztvevők, ahol a két polgármester, Csombó Zoltán (Mindszentkálla) és Sárvári Csaba (Szentbékkálla) mondott ünnepi köszöntőt.

Mindketten a két település közötti régi jó kapcsolatról, a barátságról, valamint az együtt tartott szüreti mulatság immár két évtizedes hagyományáról ejtettek szót.

Csombó Zoltán arról is szólt, hogy a pandémia után öröm ismét együtt lenni, s tovább éltetni ezt a szép őszi rendezvényt. Sárvári Csaba külön kiemelte, hogy érdemes lenne további közös pontokat keresni, esetleg azok után a múltban kutatni, hiszen

a hagyományok őrzése mára felértékelődött, nem beszélve arról, hogy ezek mind remek alkalmak lehetnek az együttlétre, a közösségi élet felpezsdítésére.

A beszédek után

az összetartozás jelképeként a két polgármester egy-egy helyben termelt palack bort ajándékozott a másiknak, majd Czár Péter plébános megáldotta a szőlőharangot, s ezzel együtt az idei termést is.

Aztán a kisbíró vezetésével megindult a vidám és mindenekfelett zajos menet, a szőlőharanggal, a bírói párral, a jelmezesekkel, lovasokkal, traktorosokkal, sok-sok érdeklődővel. A megállóknál a Tűzrózsák táncegyüttes, Rupa Ilona és Magyarhang zenekar adott alkalomhoz illő vérpezsdítő műsort, ami remekül egészítette ki az ugyanilyen hatással bíró finom borokat. A kissé megfáradt, ám a hangulat tekintetében mit sem változó felvonulókat este a szentbékkállai kultúrházban bogrács­gulyással várták, ahol Gál Csabesz és zenekara biztosította a zenei hátteret.

Forrás: Veol.hu
Nyitókép: Szijártó János

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva