likeBalaton.hu | 2023.06.29. 12:00
Magyar Jazz Ünnepe a Művészetek Völgyében
A hazai zenei eseménynaptár egyik kiemelkedő pontja a Magyar Jazz Ünnepe, melyet a több mint három évtizedes múlttal rendelkező Magyar Jazz Szövetség szervez. A rendezvény célja, hogy megismertesse és megszerettesse a jazz zenei műfaját a nagyközönséggel. Idén a Művészetek Völgye ad otthont a koncertsorozatnak, amely kibővített programmal készül a különleges alkalomra.

Az ünnep hat napja során a látogatók széleskörűen megismerhetik a magyar jazz-zenei palettát. Az esemény nemcsak koncertekkel, hanem ismeretterjesztő előadásokkal és pódiumbeszélgetésekkel is színesíti a programkínálatot, hogy a műfaj minden csínját-bínját megismertesse a közönséggel.

A Magyar Jazz Szövetség Udvara – egyedi hangulat a Művészetek Völgyében

Az idei fesztivál fő helyszíne a Magyar Jazz Szövetség Udvara lesz, ahol 2023. július 21-30. között találkozhatnak a jazz szerelmesei a műfaj hazai képviselőivel.

A fesztivál az oktatásra és a közönség bevonására is nagy hangsúlyt fektet. Tóth Viktor „Könnyen érthető jazz” című előadása a műfaj iránt érdeklődő, de kevésbé jártas hallgatóknak készül, a jazz zenei nyelvét és sajátosságait mutatja be közérthető formában.

A zenei improvizáció rejtelmeibe Kollmann Gábor, a Magyar Jazz Szövetség vezetőségi tagja vezeti be az érdeklődőket előadásában.

A hazai jazz színtér női képviselőiről is szó esik majd a Nők a hazai jazzben című eseményen, mely a műfaj női alkotóit, előadóit helyezi a középpontba.

A jazztörténet korai évtizedeibe pedig Gayer Ferenc, a Magyar Jazz Szövetség alelnöke kalauzolja el az érdeklődőket „Minden úgy kezdődött…” című előadásában.

Ha nyaralását a Balatonnál tervezi, és szeretne egy különleges, zenei élménnyel gazdagítani vakációját, látogasson el a Művészetek Völgyébe, és merüljön el a jazz varázslatos világában a Magyar Jazz Ünnepén!

 

 

 

Nyitókép : illusztráció / AI

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva