Mihály Szilvia | 2018.08.11. 07:00
Piac a mandulafák árnyékában
Köveskál határában működik egy apró, családias piac, ahol szombat délelőttönként tudunk vásárolni. Ha szeretik a helyi finomságokat, de kerülnék a nagy tömeget, itt jó helyen járnak.

Köveskál gasztrofaluként került be az emberek tudatába. A Káli-medence településén egymást érik az új éttermek, ahol a helyi alapanyagokból a modern konyhatechnológia segítségével igazán trendi ételek kerülnek a tányérokra.

Ha mi magunk szeretnénk a nyaralásunk idején főzni, akkor a falu határában egy csodaszép, mandulafákkal övezett birtokon tudunk szombat délelőttönként a környékbeli termelőktől vásárolni. Az apró, családias piacot Irma mama álmodta meg, az ő birtokán gyűlnek össze az árusok és a vásárlók. Itt nem csak az éléskamránkat tölthetjük fel, de nagyokat beszélgethetünk, sétálhatunk. A hangulatos helyen szinte megáll az idő, nem siet senki.

Talán a hely varázsa teszi, a közelben található Kőtengerről több legendás mítosz is kering a köztudatban, az biztos, hogy itt, a Káli piacon nincs tülekedés, nem türelmetlenek az emberek.

Irma mama retro süteményei mellett szeretetét, 77 év bölcsességét és emlékeit is megosztja a nézelődőkkel:

Ha eddig nem mert vásárolni a piacokon kínált süteményekből, mert azt gondolta, hogy a nagy melegben megromolhatnak, megmutatjuk a titkot, mivel hűtik ezeket a finomságokat:

Bár az idei dinnye termés lassan elfogy, itt egy trükk a termelőtől, hogyan válasszuk ki a legfinomabb gyümölcsöt:

A Káli piacon nem csak a környezetnek van jótékony hatása, de még az organikus paradicsom is gyógyít; segíti a sebgyógyulást és a hámosodást.

A piac mellett játszótér, mosdó és parkoló is található. A Köveskálon átvezető út Zánka felőli végén tábla jelzi, hol kell lekanyarodnunk, érkezhetünk biciklivel és gyalog is, ha errefelé túrázunk.

Nézegesse meg képeinket a piacról az alábbi galériában:

 

Szerző: Mihály Szilvia

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva