Furmint Napok
Helyszín Köveskál, Henyei utca 7
Időpont
E-mail cím info@kostolom.hu
2020 február utolsó hétvégéjén a Balatonon is beköszönt a Furmint Február: a helyi vendéglátók összefogásából született meg a Furmint Napok ötlete. Borkóstolók, furmintra hangolt étlapok, izgalmas beszélgetések és számtalan különleges kiegészítő program várnak február 29-én Köveskálon.

A rendezvény keretében a Pálffy – Köveskál, a Káli Kövek Borászat, a Káli Art Inn****, a Kővirág – Étel, Ital, Ágy és a MI A KŐ immár harmadik alkalommal szentel három teljes napot a szőlőfajtának.

A jegy ára tartalmazza a sétáló kóstolón való részvételt. A jegy korlátlan kóstolást tartalmaz. Felhívják a vendégek figyelmét, hogy a kóstoló célja a borásszal és a fajtával való ismerkedés, kérjük ne éljetek vissza a „korlátlan” kóstolás lehetőségével.

Kóstolj együtt az összes meghívott borásszal és fedezd fel hazánk kiemelkedő furmintjait.

Három különböző témában zajlanak a beszélgetések 10:30-tól 12:00 óráig.
A Káli Art Innben napjaink egyik legfontosabb témájáról hallgathatjuk meg a termelők előadását: „Klímaváltozás hatás a furmintra”.
Ezzel egy időben, a Pálffy Pincében a furmintból pezsgőt készítő borászok beszélgetnek, és idén sem maradhat el a fajta házasításáról szóló értekezés, amelynek helyszínét a Káli Kövek Borászat biztosítja.
Az előadásokon részt vevő balatoni borászok mellett tokaji és somlói, muzslai vendégei is lesznek a rendezvénynek.
A rendezvény egész ideje alatt lehetőség van megismerkedni a Káli Art Inn, a Mi A Kő és a Kővirág furmintra hangolt menüsorával, vagy zárulhat az este a Káli Kövekben, ahol a Homonna Attila borász pörgeti a lemezeket.
A szakmai beszélgetésből és kötetlen borozásokból sem lesz hiány, hiszen a pincészetek a teljes rendezvény alatt várják az érdeklődőket.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva