A rendezvény keretében a Pálffy – Köveskál, a Káli Kövek Borászat, a Káli Art Inn****, a Kővirág – Étel, Ital, Ágy és a MI A KŐ immár második alkalommal szentel három teljes napot a szőlőfajtának.
Program:
Míg pénteken a borászok zárt ajtók mögött tartanak szakmai találkozót, az éttermekben furmintra hangolt menüsorral várják a megéhezett látogatókat. Asztalfoglalás ajánlott!
A szombati napon 2 alkalommal, 3 helyszínen, összesen 6 ültetett kóstolón kerülhetnek közelebb a Furminthoz a borbarátok. A 3-4 borász részvételével zajló szakmai kurzusokat a boros szféra ismert alakjai moderálják, ahol a szemináriumon résztvevő pincészetek tételeinek kóstolására is sor kerül.
12:00-13:30 Pálffy Pince – Balatoni Furmintok
Beszélget: Pálffy Gyula (Pálffy Pince), Sümegi Gábor (Skrabski Pince), Barcza Bálint (Barcza Pincészet)
Moderátor: Pampetrics Milán (Pampetrics Borkereskedés)
12:00-13:30 Káli Kövek – Balatoni Furmintok
Beszélget: Szabó Gyula (Káli Kövek Borászat), Sike Balázs (Skizo Borház), Spiegelberg István (Spiegelberg Kézműves Borpince)
Moderátor: Tóth Ádám (Pláne Badacsony)
12:00-13:30 Káli Art Inn – Balatoni Furmintok
Beszélget: Trombitás Tamás (Trombitás Borház), Ruppert Márton (Gilvesy Pincészet), Cartwright Eva (Somlói Borok Boltja)
Moderátor: Juhász Krisztián (Borkonyha, Textúra)
15:00-16:30 Pálffy Pince – Furmintok és Buborékok
Beszélget: Pálffy Gyula (Pálffy Pince), Várszegi György (Kreinbacher Birtok), Baranyai Péter (Garamvári Szőlőbirtok), Bárdos Sarolta (Tokaj Nobilis)
Moderátor: Blazsovszky Péter (Babel Budapest)
15:00-16:30 Káli Kövek – A Furmint mint házasítás
Beszélget: Szabó Gyula (Káli Kövek Borászat), Jásdi Attila (Jásdi Pince), Homonna Attila (Homonna Birtok), Pálffy Attila (Pálffy Pince), Egly Márk (Egly Szőlőbirtok és Pincészet)
Moderátor: Kézdy Dániel (Aszu Prime, Furmint Február)
15:00-16:30 KÁLI ART INN – Gyengébb? Nem! – Furmintok
Beszélget: Laposa Zsófia (Laposa Birtok), Ujvári Vivien (Barta Pince), Zsirai Kata (Zsirai Pincészet), Berecz Stephanie (Kikelet Pince)
Moderátor: Szabó Edit (Borsmenta)
A kóstolók befejeztével a Kővirág és a MI A KŐ egy, csak erre az alkalomra összeállított, furmintra hangolt menüsorral várja a vacsorázni vágyókat, míg a Pálffy Pincészet és a Káli Kövek Borászat szervezésében kötetlen borozás során ismerkedhetnek meg a borbarátok teljes szortimenttel.
A Káli Art Inn erre a napra különleges furmint borvacsorával készül, ahol sommelier lesz a vendégek segítségére a furmintok világának felfedezésében.
Február 24.
Vasárnap délelőtt brunch-csal és dűlőtúrákkal búcsúztatja a 2019-es Furmint Napok a Káli-medencébe látogatókat.
Pálffy Pince: Pezsgős reggeli, dűlőtúra
Káli Kövek: Afterparty (kávé, tea, süti, gyógysör), dűlőtúra
Mi A Kő: “Huncut Malacságok” brunch
Káli Art Inn: „Messze földön híres” ültetett reggeli helyi termékekkel, saját házi lekvárokkal, tojással, friss narancslével, kávéval, teával
Kővirág: Pezsgős gourmet reggeli
Jegyár: 11.000,- / fő, amely tartalmazza a szombati kóstolókon való részvételi lehetőséget, valamint azok borsorát.
Regisztráció: info@kostolom.hu
A vacsorákon, illetve a vasárnapi programokon való részvétel egyéni foglaláshoz kötött, melyekre a jegyvásárlás az adott vendéglátóhelynél, elővételben lehetséges!