V. újHÁZ Centrum Napfelkelte Félmaraton
Helyszín Szentbékkálla,
Időpont
Az V. újHÁZ Centrum Napfelkelte Félmaraton a legkülönlegesebb hazai futóversenyek közé tartozik. A 667 induló a futás előtt hajóval indul el hajnalban, hogy a Balaton közepéről csodálja meg a napfelkeltét. A versenyzők ezután futják le a 21 vagy 10 kilométeres távot Badacsony és Szentbékkálla között, a festői Káli-medence falvain keresztül. A legfiatalabb futókat a 400 méteres BabyRun verseny várja.

Augusztus 21-én rendezik meg az 5. újHÁZ Centrum Napfelkelte Félmaratont

Az V. újHÁZ Centrum Napfelkelte Félmaraton a legkülönlegesebb hazai futóversenyek közé tartozik. A 667 induló a futás előtt hajóval indul el hajnalban, hogy a Balaton közepéről csodálja meg a napfelkeltét. A versenyzők ezután futják le a 21 vagy 10 kilométeres távot Badacsony és Szentbékkálla között, a festői Káli-medence falvain keresztül. A félmaratont egyéniben és váltóban is teljesíthetik a résztvevők, míg a 10 kilométer csak szólóban tehető meg. A verseny szervezői a kisgyerekes családokra is gondoltak, a legfiatalabb futókat a 400 méteres BabyRun verseny várja.

 

 

Az idén augusztus 21-én megrendezésre kerülő V. újHÁZ Centrum Napfelkelte Félmaratonon a férőhelyek száma limitált, a mezőnyben összesen 667-en indulhatnak. A jelentkezők összesen négy kategória közül választhatnak: a teljes félmaratont, azaz a 21 kilométert egyéniben vagy párosban lehet lefutni, alternatívaként választható a rövidebb, 10 kilométeres táv, a kisgyermekeseket pedig várja a Riska 400M BabyRun verseny.

Megőrizve a hagyományokat, az indulókat a verseny előtt, kora hajnalban a Káli póló klubtól autóbuszok szállítják el Révfülöpre, ahonnan kihajóznak a magyar tenger két legnagyobb hajójával, hogy a Balaton közepéről csodálhassák meg a napfelkeltét. A lenyűgöző látvány garantált, a felejthetetlen hangulatról DJ-k gondoskodnak.

A partra való visszaérkezés után a versenyzők közösen melegítenek be. A félmaratoni távon indulók a badacsonyi kikötőből rajtolnak el, míg a párosok váltó tagjai és a 10 km-t teljesítők a Révfülöpi Ivóka Kertvendéglőtől indulnak, ahova buszokkal szállítják át őket. A versenyzők hazánk természeti kincsekben gazdag ékszerdoboza, a Káli-medence meseszép településein keresztül futhatnak el a célig, Szentbékkálláig. A Lovaspóló Klubban aztán a szervezők frissítő italokkal, finom falatokkal látják vendégül a megfáradt futókat, és rengeteg programmal készülnek a családosok és a gyermekek számára.

Megéri jelentkezni a versenyre, hiszen az esemény egyben az Ötpróba program pontgyűjtő állomása is. A célba érkezőket a jól megérdemelt pihenés mellett reggeli és látványos Lovaspóló mérkőzés várja a helyszínen.

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva