Mesztegnyői Rétesfesztivál
Helyszín Mesztegnyő, Ladi János utca 55
Időpont
Telefonszám
Csodálatos ízek, festői környezet! Így hirdetik a 19-dik Mesztegnyői Rétesfesztivált. És ez tényleg így van! Ilyen réteseket, ilyen szép helyen, máshol nem kóstolhatunk.

A somogyi településen élők méltán büszkék értékeikre, kulturális örökségükre, hagyományaikra. A tájra jellemző a nyújtott parasztrétes, amit a legkülönbözőbb töltelékekkel készítenek, ráadásul kemencében sütik meg. Az elkészítés házi fortélyait generációkról generációkra örökítik át. Az érdeklődők láthatják a réteskészítés teljes folyamatát, és a dagasztás és nyújtás után kemencében sütött rétesek megvásárolhatók!

A rendezvény a falu központjában, több helyszínen zajlik. A faluház udvarán lesz a rétessütő verseny, a Rétesutcában a rétesárusok kínálják ételkölteményeiket. A fiatalokat a Gyermeksziget, a felnőtteket kézműves vásár, sörsátrak, helytörténeti gyűjtemény várja. A szabadtéri színpadon színes, kulturális szórakoztató programok zajlanak.

Július 14-én, szombaton 9 órakor megnyitják Csíkné Nádudvari Éva fotós és Dolbert Ferenc amatőr festő kiállítását. 10 órakor elindul a rétesverseny, melyre előzetesen nevezhettek a csapatok. Ezzel párhuzamosan a nézelődők is kipróbálhatják a tésztanyújtást és ha megvárják amíg kisül, meg is kóstolhatják a saját maguk által készített édességet. A színpadon hagyományőrzők, népcsoportok mutatkoznak be, 15.30-kor pedig a rétesverseny eredményhirdetése során megválasztják a Réteskirályt is.

A rendezvényt követő vasárnapon tartják falunapot, amely során bográcsos főzőverseny, borverseny, testvér-települési találkozó, kispályás focibajnokság, ünnepi szentmise, néprajzi bemutató várja az érdeklődőket.

Részletes program:

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva