veol.hu/Molnár Sándor | 2021.09.11. 06:00
Mindenkit vár a Zádorvári középkori vásári forgatag
Szeptember 11-én, szombaton 9-től 18 óráig rendezik meg Barnagon a Zádorvári középkori vásári forgatagot. A rendezvény lehetőséget nyújt arra, hogy a látogatók egy történelmi helyszínen kapjanak ízelítőt a Balaton-felvidék gyöngyszemeiből, a környékbeli kézműves mesterek munkáiból.

Minden kirándulni, kikapcsolódni vágyót szeretettel várnak a Balaton-felvidék mesterei és a szervezők egy különleges vár udvarán.

Az érdeklődők találkozhatnak még kicsiknek-nagyoknak szóló érdekes programokkal, kézművesekkel, termelőkkel, a középkort megidéző kardforgatókkal, solymásszal, lovas íjászokkal, pónifogattal, pónilovakkal, hagyományainkat, múltunk emlékeit őrzőkkel a Zádorvár udvarán.

Vásári forgatag a Zádorvárban
Fotó: Barnagi Önkormányzat

Aki szeretné, kipróbálhatja a kézügyességét, és játszani is lehet majd, illetve Mária királyné meséjét hallgatni, finom étkeket kóstolni, vagy csak egy kirándulás keretében megpihenni és gyönyörködni a csodálatos balatoni panorámában.

A változatos programot a Balaton környéki Nagycsaládosok Egyesülete és Barnag Község Önkormányzata szervezi, együttműködő partnerei: Pécsely Község Önkormányzata, a Történelmi Emlékekért Alapítvány, a Barnag Jövőjéért Alapítvány és a Kassai Lovasíjász Iskola barnagi Szmrecsányi Kánsága.

A Magyar Királyi Kardforgatók Rendjének bemutatója a tavalyi eseményen
Fotó: Barnagi Önkormányzat

A 9 órakor kezdődő megnyitót követően, 9.30-tól történelmi mesét hallgathatnak kicsik és nagyok a Zádorvárról. 10.30-tól a Magyar Királyi Kardforgatók Rendjének bemutatója várja a közönséget. 12.30-kor kezdődik a Ringató Szántó Dórával. 14.30-tól ismét a Magyar Királyi Kardforgatók Rendje lép a színre. 15 órától solymászbemutatót láthatnak. 16 órakor kezdődik a Szmrecsányi Lovasíjász Kánság lovasbemutatója. A rendezvény 18 órakor zárul.

Forrás: Veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva