BALATORIUM ÖKOLÓGIAI X KULTURÁLIS HÉTVÉGE / Örvényes
Helyszín Örvényes, Fürdő utca 41
Időpont
A BALATORIUM kutatók és művészek összefogása a Balatonért.

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (VEB2023EKF) BALATORIUM programjának célja, hogy kulturális programokon láthatóvá tegye a tó összetett ökoszisztémáját, és hozzájáruljon a Balaton jövőjét érintő létfontosságú kérdésekben folytatott társadalmi párbeszédhez.

MI A BALATORIUM ÖKOLÓGIAI × KULTURÁLIS HÉTVÉGE?
strand x workshopok x beszélgetések x lassú tájbejárások x művészeti akciók és mindenmás a Balaton és térségének aktuális ökológiai kérdéseiről.

KINEK SZÓL?
Mindenkinek, aki szereti a Balatont, a térségben él, nyaral.

MI A TÉMA?
Balaton. Klímaváltozás és a területhasználat átalakulása. Mindkét tényező önmagában is jelentősen átalakítja okoz a tavat és és a térséget, de egymás hatását is erősíti a két folyamat. Az intenzívebb területhasználat, a természetes és természetközeli élőhelyek visszaszorulása, az emberi túlhasználat és túlépítés sok esetben olyan láncreakciókat
indít el, melyek szélesebb területekre ható változásokat okoznak. Mindez invazív fajok megjelenéséhez, más fajok kipusztulásához, és az élőhelyek leromlásához vezet. Ezekre a kihívásokra ökológiai, társadalmi és gazdasági szempontból fenntartható válaszokat kell találnunk, ennek első lépése pedig ezen problémák megismerése és megértése.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva