Horváth Virág/veol.hu | 2022.08.05. 16:00
Elkezdődött a 10. Paloznaki Jazzpiknik
Négy színpaddal, több mint 40 koncerttel vette kezdetét csütörtökön a festői szépségű Balaton-felvidéken a 10. Paloznaki Jazzpiknik. A fűben ülős pikniktől a klubhangulaton át a nagykoncertig, a jó boroktól a fantasztikus zenéig minden megtalálható a fesztivál területén.

A Balaton északi partjának egyik legkedvesebb falujában, Paloznakon már 10. alkalommal kerül megrendezésre a Paloznaki Jazzpiknik. A rendezvény egy kis tájház udvari dzsemboriból vált 3 napos, 4 színpados, 40 koncertes rendezvénnyé, 2015-től pedig a Nagyon Balaton rendezvénysorozat oszlopos tagjává.
A fesztivál első napján már délután öt órától elkezdődtek a koncertek, hatalmas volt az érdeklődés, és a Homola Pincészet borait is végigkóstolhatták az érdeklődők a helyszínen.

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Gasztronómiailag sem elhanyagolható a felhozatal, a piknik menüjében a street foodé a főszerep. Idén először a Culinarist is megtalálhatja a gourmet közönség fesztiválon, de találhatunk autentikus amerikai BBQ ételeket, egyedi burritókat, lepényeket és burgereket is. A gasztrokiállítók között szerepel még a Paneer vegetáriánus ételeivel, a Lili’s Truck százszázalékos gluténmentes finomságaival és a Pizz’Burger, Magyarország első hibrid pizzaburger truckja. A házigazda Homola Pincészet idén egy dedikált tételt ajánl a piknikhangulathoz, a Homola borcsalád hordós erjesztésű, érlelésű borát, a Jazzpiknik olaszrizlinget. A borászat figyelemre méltó pezsgői, natúrborai és a 100% borcsalád mellett számos italkülönlegesség vonul fel a Jazzpikniken.

Fotó: Nagy Lajos/Napló

 

 

Délután 17 órakor már Andrew J hozta meg a hangulatunkat az esti koncertekhez. Háromszoros magyar DMC bajnok, több klubzenei műfaj hazai kialakulásának egyik kezdeményezője. 1994-től house, 1995-től jungle, később drum’n’bass DJ is. Közben erős az érdeklődése a trip-hop, acid-jazz, funk és természetesen a scratch iránt. 2000-től lounge DJ és zeneszerző ismert jazz-zenészek társaságában. 2009-től a Bin-Jip zenekar vezetője és zenei producere. A pénteki napon nem érdemes Lisa Stansfield koncertjét kihagyni, de további 15 koncertből is válogathatunk még kedvünkre.
A Balatontól egy kőhajításnyira, a paloznaki szőlőhegyen igazi piknikhangulatra számíthatnak azok, akik kilátogatnak a rendezvényre.

 

Forrás: veol.hu
Nyitókép: Nagy Lajos/Napló

 Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva