likeBalaton.hu | 2023.08.02. 16:00
Woodstock a Balatonnál / indul a 11. Paloznaki Jazzpiknik
Elő a napszemüvegekkel, naptejjel, és készüljünk fel a nyár legnagyobb zenei és gasztronómiai ünnepére: az 11. Paloznaki Jazzpiknikre! A fesztivál augusztus 3-án csütörtökön kezdetét veszi és már most biztos, hogy a látogatók felejthetetlen napok elé néznek.

A Paloznaki Jazzpiknik az a fesztivál, ahol a Woodstock hangulat találkozik a balatoni hegyoldal varázslatával, mindezt pezsgővel és gourmet közönséggel fűszerezve. A 11. Jazzpiknik menüsorában jazz, funk, pop és soul dallamok várják a zeneimádókat olyan világsztároktól, mint Nik West, Rick Astley, Dirty Loops, Thievery Corporation, Incognito, Level 42 és még sokan mások. Mindeközben válogatott street food kiállítók, pezsgők és balatoni borok csábítják a finom ízek kedvelőit.

Az augusztus 3-5. között tartó fesztivál házigazdája a Homola Pincészet, amely gondoskodik arról, hogy a piknik igazi piknik legyen: ínyenc falatokkal, piknikkosarakkal, behűtött borokkal és zöld megoldásokkal. De nem csak a zene és a gasztronómia kap helyet a fesztiválon: a szervezők kiemelt figyelmet szentelnek a fenntarthatóságnak, a zöld törekvéseknek és az oktatásnak.

A Paloznaki Jazzpiknik nem csupán egy zenei fesztivál, hanem egy környezettudatos rendezvény, ahol a szelektív hulladékgyűjtés aránya meghaladja a 70%-ot. Az idei évben a Zöldövezet Társulás a fesztivál partnerévé vált a hulladékmenedzsmentben. Az elmúlt 5 év együttműködése során több mint 170 m3 hulladékot szelektáltak, ezáltal több mint 18 tonna CO2 kibocsátás csökkentést értek el. Az idei fesztiválon a pohárhasználat is zöld irányba terelődik: az eldobható poharak helyett zárt, betétdíjas rendszerben működő, újratölthető repoharak és szódásüvegek lesznek használatban.

A kisebbeket sem felejtik el a szervezők: a Zöldike Gyerekudvarban a Jane Goodall Intézet Magyarország játékos workshopokkal, állatvédelmi és környezeti oktatással várja a gyermekeket. Emellett Betonka workshop is lesz, ahol a gyerekek a magyar tervező egyedi betontárgyait festhetik meg.

A fesztivál gasztronómiai kínálata is ígéretes: a street food kiállítók, pezsgők és balatoni borok mellett az idei Jazzpiknik gasztroudvarának kapacitását 30%-kal növelték a szervezők, így még több finomsággal várják a gourmet közönséget.

 

Ne hagyja ki ezt a három napos pikniket, ahol a jazz, funk, pop és soul dallamai mellett izgalmas gasztronómiai élmények, oktatási programok és fenntartható megoldások várják a látogatókat! Merüljön el a fűben ülős piknikhangulatban, a klubhangulaton át a nagykoncertig, a finom boroktól a fantasztikus zenékig minden együtt lesz a 11. Paloznaki Jazzpikniken!

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva