Őskori festékbánya felfedező geotúra
Helyszín Lovas, Fő utca 19
Időpont
Telefonszám
E-mail cím lovaskikoto@gmail.com
Geotúra a csodás Malom- völgyön keresztül az ókori festékbányáig, ahol mindent meg lehet tudni a térség keletkezéséről, az elmúlt évezredek földtörténetéről.

A Malom-völgyből vadregényes tájakon jutunk el a lovasi őskori festékbányához, ami egyedülálló a maga nemében, hasonlóra csak néhány helyen leltek a világon.

1951-ben a 71-es főutat és Veszprémet összekötő főutat (73-as) kezdték építeni, ehhez a legközelebbi murvabányát, a lovasi „mackói” bányát nyitották meg, innen szállították az útépítéshez szükséges dolomitot. A murva bányászata során a munkások szokatlanul nagy és érdekes állatcsontokat találtak egy szintén feltűnő színezetű és finomságú, úgynevezett földfesték gödörben….

Időpont: 2018. október 13.

Helyszín: Lovas Kikötő, Felsőörs, Lovas Kikötő, Lovas faluház festékbánya kiállítás

Ár: felnőtt: 1400 Ft, gyerek: 800 Ft (Az ár tartalmazza a túravezetés árát, továbbá felnőttek számára egy kávé, vagy egy üveg sör, vagy egy dl bor fogyasztását a borvidék egyik jellegzetes borából. Gyerekeknek egy üveg üdítő, vagy házi szörp fogyasztását.).

Találkozó időpontja: 2018. október 13. 8.40 indulás 9:00
Találkozó helye: Lovas, Lovas Kikötő kávézó (Fő u. 19.)
Távolság: 12 km
Túra ideje: 5 óra
Geotúra-vezető: Sárdy Julianna (Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság)
Nehézségi fok: közepes

Előzetes jelentkezés szükséges az esemény bejegyzésben, vagy Lovas Kikötő e-mailjén (lovaskikoto@gmail.com), vagy telefonon (0630 235-5490) október 12. délutánig.
A túra minimum 10 fő jelentkezése esetén indul!

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva