Paloznaki Jazzpikniken Fábián Juli színpad
Helyszín Paloznak, Fő utca
Időpont
Telefonszám
E-mail cím info@jazzpiknik.hu
A fesztivál három napján négy színpadon, több mint húsz zenei produkcióval várják az érdeklődőket.

A Balatontól egy kőhajításnyira, a paloznaki szőlőhegyen igazi piknik-hangulatra számíthatnak a látogatók. A 500 lakosú falu – Füredről csak 10 perc autóval – ilyenkor három napra a jazz balatoni fővárosa lesz: a falu melletti nagyszínpadon napközben a plédeken ejtőzve, este pedig a füvön táncolva, a csillagok alatt szólnak a nagy koncertek.

A Jazzpiknik a nulladik napon (augusztus 2.) a kétszeres Golden Globe-díjas Jamie Cullum nyitja nagykoncertjével az augusztusi csillagos ég alatt. Az igazán sokoldalú és lüktető energiájú zenész remélhetőleg Paloznakon is felugrik majd zongorája tetejére, ahogy az már védjegyévé vált.

Pénteken a Grammy-díjas SOUL II SOUL lép színpadra Jazzie B-vel és Caron Wheelerrel, majd pedig a francia groove-funk Electro Deluxe zárja a napot.

Szombaton a holland electrojazz Kraak&Smaak zárja a fesztivált, előtte pedig Geszti Péter lép fel a Jazz+Az tagjaival, Váczi Eszterrel, Behumi Dórival és Kozma Orsival. Geszti Péter elmondta: koncertjük olyan műsor lesz, amellyel kifejezetten Paloznakra készülnek. Alapvető felállásukat kiegészítették fúvósokkal a még jobb zenei hatás érdekében.

A többi színpadon pénteken és szombaton főként magyar fellépőket hallhat a közösség, köztük Malek Andreát, a Finucci Bros Quartettet Radics Gigivel, Sinha Róbertet Tandi Flórával, a Pankasticot, a Soul Surge-öt, Kollányi Zsuzsi és Dr. Echo duóját valamint Muck Évát.

A fesztivál egyik színpadát a paloznaki tájház udvarán a szervezők a Jazzpikniken a kezdetektől közreműködő, tavaly elhunyt Fábián Juliról nevezik el, aki előtt emlékkoncerttel is tisztelegnek péntek este.

A zene mellett a gasztronómia is nagy szerepet kap a háromnapos Jazzpikniken, a Csopak-Paloznak környéki borok mellett a térség termelőinek ételkülönlegességei is várják a fesztivál résztvevőit.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva