likeBalaton.hu | 2020.07.02. 08:35
Drónokkal keresték éjszaka a 4 éves kisfiút
Révfülöp polgármestere kért segítséget a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatától és mindenkitől, aki mozgósítható volt, mert szerdán 20 órakor eltűnt egy 4 éves kisfiú a településről. Éjszakáig tartott a keresés, a vízimentőkön kívül még rengetegen segítettek.

„4 éves kisfiú a Szőlő utca környékéről 20 óra körül eltűnt. Rendőrség kéri, hogy elsősorban belterületen, központban nézzünk körül, az erdő felé már sokan keresik.”

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata is értesült a felhívásról, szolgálatuk 21 óra 38 perckor értesült a kisfiú eltűnéséről.

“Nem is volt kérdés, azonnal elindultunk a helyszínre. Megszerveztük a keresőket. Voltak, akik Keszthelyről, voltak, akik Zánkáról, de voltak olyanok is, akik Alsóörsről indultak a révfülöpi Szőlő utca környékére. Összesen 32 fővel voltunk jelen, Mentésirányítási Központunkból pedig további 3 fő segítette a terepen lévő csapattársaink kommunikációját.” Írták Facebook oldalukon a vízimentők, majd így folytatták a beszámolót:
“Két db kutató drónt is magunkkal vittünk a környező fedetlen területek átvizsgálására. A Rendőrség, a Polgárőrség, valamint az Önkéntes Tűzoltók kutyákkal vettek részt a keresésben. Vízimentőink az egész napos szolgálatot követően elszántan kezdték meg a különös éjszakai erdei „túrájukat”. Legnagyobb örömünkre rádió adó-vevőn meg is érkezett a jó hír, hogy kollégáink egyik 5 fős csoportja 23 óra 20 perckor megtalálták a kisfiút, aki az erdőben várta felkutatóit. Nagyszerű érzés volt épségben átadni szüleinek az eltévedt „fiatalembert”.

Nagy volt az öröm, a keresésben résztvevők spontán tapssal ünnepelték a boldog pillanatot – számoltak be a kutatás résztvevői.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva