2019.04.09. 11:00
Halszárító pajtából épül kulturális központ Révfülöpön
A nagyközség lakói évtizedek óta vágynak egy művelődési házra. A kulturális és turisztikai látogató központ épülete hamarosan elkészülhet, az építési engedély rendelkezésre áll.

Az intézmény a mai honismereti gyűjtemény helyén épül, a meglevő épület korszerűsítésével, átalakításával – tudtuk meg Kondor Géza polgármestertől. – Még a fedezetet kell előteremteni a megvalósításhoz. Az új épület külső homlokzata az egykor a helyén álló halszárító pajtára emlékeztet majd. A kulturális központ Révfülöp négy évszakos kulturális igényeit szintén méltó körülmények között tudja kielégíteni, illeszkedve a tavaly nyáron átadott szabadtéri színpadhoz.

A Halász utcában, a Tóparti Galéria és a honismereti gyűjtemény helyén épül fel majd a kulturális és turisztikai központ

Az épületegyüttes fogadóhelyisége egyben a jelenlegi Tourinform iroda szerepét veszi át, így a Halász utcában egész évben megtekinthető lesz például a honismereti múzeum, és látogathatók lesznek az éppen aktuális időszaki kiállítások, valamint helyet kapnak a konferenciák.

– A korszerű hőcserélő elven működő gazdaságos hűtő-fűtő rendszernek köszönhetően nem kell többé majd a nyári kiállításmegnyitóinkat az utcán tartani, és a kultúrház mint előadóterem méltó helyszíne lehet kisebb konferenciáknak is. Nagy lehetőséget látunk abban, hogy a Veszprém, Európa Kulturális Fővárosa kulturális rendezvénysorozathoz kapcsolódjunk, mint páratlan adottságokkal rendelkező Balaton-parti rendezvényhelyszín – mondta a polgármester.

Hozzátette, hogy az épület külső megújulásához az ihletet a régi képeslapokon látható, egykori halszárító pajta adta Pupos Csaba tervezőnek, amit Papp Zoltán Tamás megbízott főépítész és a képviselő testület azonnal felkarolt.

– Tehát mostantól már „csak” pénz kérdése a megvalósítás, de ahogy az elmúlt években sikerült mind a Káli úti járda, mind a szabadtéri színpad megvalósítása, azok átadásával is bebizonyítottuk, hogy ami a révfülöpiek régi vágya, arra mindig előteremtjük a fedezetet – tette hozzá Kondor Géza.

Forrás: veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva