2020.02.13. 06:24
Frissítve! Leégett a révfülöpi Fülöp-hegyen lévő kilátó faszerkezete - fotókkal, videóval
Kigyulladt a kilátó Révfülöpön, a Fülöp-hegyen. A kővágóörsi önkéntes tűzoltókat követően a badacsonytomaji és a keszthelyi hivatásos tűzoltók is a helyszínre vonultak, és oltották a tüzet. A munkálatok közben a torony fából épített része beomlott. Villámcsapás okozhatta a tüzet. Cikkünk frissül.

Friss hírek!

Villámcsapás miatt gyulladhatott ki, és égett le Révfülöpön a Fülöp-hegyi Milleniumi kilátó faszerkezete – közölte Kondor Géza (független) polgármester. A Balaton-parti település vezetője elmondta, a közel 22 méter magas kilátót az ezredfordulón építtette az önkormányzat; volt rajta villámhárító és biztosítás is kötöttek rá. Kondor Géza elmondása szerint az éjszaka februárra nem jellemző dörgésekkel kísért vihar volt a térségben és a tűzoltók feltételezése szerint villámcsapás okozhatta a tüzet a kilátóban. A polgármester közölte, nagy civil összefogás van kibontakozóban a településen, hogy mielőbb újra látogatható legyen kilátó.

A Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a kilátó kigyulladt, és az épület belső csigalépcsője, valamint a teteje égett teljes terjedelmében. A kővágóörsi önkéntes és a badacsonytomaji hivatásos tűzoltók az oltás mellett a kilátó kőből épített szerkezetét, valamint a környező füves, fás területet is védték vízsugarakkal. A munkálatok közben a torony fából épített része beomlott.

Leégett a révfülöpi kilátóCsütörtök hajnalban kigyulladt a kilátó Révfülöpön, a Fülöp-hegyen. Az épület belső…

Közzétette: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság – 2020. február 12., szerda

A pillanat, amikor leomlott a Fülöp-hegyi Milleniumi kilátó faszerkezete. A kővágóörsi önkéntes és a badacsonytomaji…

Közzétette: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság – 2020. február 13., csütörtök

Fülöp-hegyi kilátó / Fotó: Kondor Géza - forrás: veol.hu

Fülöp-hegyi kilátó / Fotó: Kondor Géza – forrás: veol.hu


Ilyen volt a Fülöp-hegyi Millenium kilátó (Fotó: Szücs Ildikó)

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva