2019.06.11. 09:00
Luxus mobilházban kempingezhetünk a Balatonon
A Balaton-parti kempingek népszerűsége évtizedek óta töretlen, de a kempingekben a Balaton-parton kívül minden megváltozott az elmúlt időszakban. A kemping is jóval többet kínál már, mint sátorhelyet, az egyszerűtől a luxusig képes választ adni a felmerülő igényekre.

– A kemping nem szállástípus, hanem életforma. Járnak ide kerékpáros turisták iglu sátrakkal és bankigazgatók több tízmilliós lakóautókkal. Az igazi kempingesek nem csak jó időben tudnak kempingezni. Őket nem érdekli az időjárás, ha esik, felveszik a gumicsizmát vagy felhúzzák a szuper vízlepergető ponyvát, és nem foglalkoznak a rossz idővel. Itt nem a forma a lényeg, hanem az életérzés – próbálja megvilágítani a lényeget Vadászné Székely Orsolya a Balatontourist marketing managere.

Mára a Balatontourist kempingjeiben a vendégek közel 50 százaléka magyar, a külföldi vendégek összetétele folyamatosan változik. Jelenleg a németek jönnek legtöbben, utánuk a dánok aztán a hollandok következnek.

Az északiak a nyári szünetben jönnek, főként családok kisgyerekekkel, náluk nagy tradíciója van a kempingezésnek. Sokan érkeznek Csehországból, Lengyelországból és Ausztriából. Jönnek kerékpáros turisták kis, könnyű sátrakkal, mások a masszív bérelhető sátrakat szeretik, ahol az előtető alatt hűtőszekrény és gázrezsó is van, és akár több hálófülkében, ágyban alhat a család.

– A dánok gyakran érkeznek felső kategóriás személyautóval, ami utánfutót húz a sátrazós felszereléssel. Ők már komoly építményeket állítanak föl hangulatvilágítással, előtetőkkel. Sokan egész szezonra jönnek, ők külön kis kertet építenek muskátlival, petúniával, ápolgatják, rendezgetik a parcelláikat. A kempingezők közvetlenek, szívesen barátkoznak, szívesen koccintanak reggelente a szomszéddal, hogy együtt indítsák a napot. A kempingezés hatalmas szabadságot ad. Itt nem számít, hogy ki mit hagyott otthon, öltönyt vagy munkásruhát. Itt mindenki egyenlő, ide mindenki azért jön, hogy kikapcsoljon és kieressze a gőzt.

Ami biztos, hogy akár sátorba, akár mobilházba megy valaki, igényli a tiszta, kulturált tereket, vizesblokkokat. Ízlés szerint lehet egy egyszerű sátorhelyet bérelni, villany csatlakozással, de van olyan parcella, ahol a vízvételi lehetőség is adott. Vannak előre felállított sátrak, faházak és mobilházak. Ebből is létezik egyszerűbb és jobban felszerelt. A legfelsőbb kategóriájú házban, bőrkanapé, inox hűtő, klíma, szagelszívó és bidé is rendelkezésre áll. Ha sok a csomag, a ruhákat a hálószobából nyíló gardrób szobában lehet elhelyezni. Mindenhol tágas terek, nagy tükrök, barátságos függönyök várják a vendégeket. Kellenek a kempingen belüli szolgáltatások is, még akkor is, ha a vendég nem veszi igénybe őket.

 

– Lehet, hogy a tizenöt szolgáltatás közül egyet sem vesz igénybe a vendég az itt tartózkodása alatt, de fontos neki, hogy ezek a szolgáltatások rendelkezésre álljanak. A vízpart önmagában is vonzó, hiszen elég egy törölközővel lesétálni a partra, és nem kell extra belépőket fizetni, de a szolgáltatások iránti igény mindig is megvolt. Mi ezeket igyekszünk is folyamatosan fejleszteni, biztosítani. Nálunk presztízskérdés, hogy legyen helyben étterem/bolt, sportolási és más kikapcsolódási lehetőség, főszezonban számos animációs program. Több kempingünkben van medence is, sőt van olyan egységünk, ahol masszázs és kozmetika is elérhető. Ennek ellenére a kempingezők általában nem olyanok, mint az all inclusive wellness szállodák vendégei, hogy többségük el sem hagyja a szálloda területét. A kempingvendég szeret elmenni kirándulni, keresik a helyi programokat, részt vesznek azokon – fejezi be Vadászné Székely Orsolya.

Akár sátor, akár lakóautó, akár mobilház, a kempingezést egyszer ki kell próbálni, és lehet, hogy egy életre beszippant a kemping-életérzés.

Készítette: Sági Ági

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva