veol.hu/Tóth. B. Zsuzsa | 2021.02.16. 14:00
Révfülöp felújított stranddal várja majd a nyaralókat
A tavalyi évben a Magyar Turisztikai Ügynökség strandfejlesztő pályázatának 53,5 millió forintos támogatása segítségével valósult meg Rév­fülöp két strandján a fejlesztés.

Emellett önerőből 20 milliós költséggel végezték el a homokozást a Császtai strand medrében, és mintegy 10 millió forintból elkészült az automata öntözőrendszer, tereprendezés és térkövezés.

A község polgármestere, Kondor Géza elmondta, hogy a Magyar falu program keretében elkészült a temetőben az urnafal, az óvodai játszótér és a Lugas kör aszfaltozása. A Belügyminisztérium zártkerti utak pályázata közel 10 millió forinttal segítette a Gugyor területrész mart aszfaltos útfelújítását. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 29 millió forinttal járult hozzá az iskola tetőszigeteléséhez, a Miniszterelnökség szintén 29 millióval a kilátó újjáépítéséhez.

Révfülöpön tavaly korszerűbbek lettek a strandok, aszfaltozások készültek, de a legfontosabb az egészség megőrzése volt
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

– Sokak számára okozott örömet a vasútállomással szemközti terület, és a Káli úti Ottawa emlékhely parkosítása, melyhez többen csatlakoztak kétkezi munkájuk, szaktudásuk hozzáadásával. Az ünnepi hangulatot fokozta a szintén önerőből megújított díszkivilágítás, a párját ritkító betlehem létesítése – mondta a polgármester. Kondor Géza úgy véli, tavaly a legfontosabb az volt, hogy a szabályok betartásának köszönhetően nem vált járványgócponttá a településük.

Fotó: Horváth Virág

– Szintén hálát adhatunk a sorsnak, hogy nyárra normalizálódott a helyzet, és strandjaink, vendéglátóhelyeink ismét szárnyalhattak, rendezvényeink zömét megtarthattuk. Természetesen nem örültünk az elvonásoknak, de meg kellett értenünk, hogy együtt sírunk, együtt nevetünk. A fentiekben felsorolt támogatások bőségesen kompenzálták más csatornákon kiesett bevételeinket – tette hozzá Kondor Géza.

Forrás: Veol.hu
Nyitókép: Sági Ági

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva